سال نو بر همگان مبارک باد به امید سال پر از پیروزی و امید برای ایران و ایرانی

چرا بخش فارسی رادیوهای بین المللی به پایگاه تبلیغاتی “اصلاح طلبان” تبدیل شده اند ؟

parcham2

 

به وبلاگ کاوه فرزند ملت خوش آمدید 

اصلاح طلبان حکومتی و غیر حکومتی از قبیل اکبر گنجی ، تقی رحمانی ، علی علیزاده ، رضا علیجانی  ، محمد تقی کروبی  و مهدی خزغلی …. از مدعوین ثابت بر نامه های  رادیو آمریکا و بی بی سی  فارسی  هستند .

 ابن روزها به بخش فارسی هر کدام از رادیوهای بین المللی  چه “صدای آمریکا” چه” بی بی سی فارسی” یا “رادیو فردا”  که مراجعه کنید ، متوجه می شوید که در همه بحث های مربوط به مسائل سیاسی و مبارزات بین جناح ها و گروههای فکری مختلف در درون کشور ، که در برنامه های مختلف این مراکز خبری بر پا می شود ، اصلاح طلبان حکومتی و غیر حکومتی از قبیل اکبر گنجی ، تقی رحمانی ، علی علیزاده ، رضا علیجانی  ، محمد تقی کروبی  و مهدی خزغلی …. از مدعوین ثابت این بر نامه ها هستند .

 گردانندگان بخش فارس رادیو های فوق الذکر در عین حال برای شنیده شدن نظرات مخالف اصلاح طلبان از افرادی مانند ” عمار ملکی”  که اصلاح طلبان را استمرار طلب  دانسته و سر نگونی طلبان را انحلال طلب میداند و خود را  گرایشی میان این دو میداند نیز برای به نقد کشیدن نظرات اصلاح طلبان امکان حضور در چنین بر نامه هایی را می دهند .

 سر نگونی طلبان نیز در واکنش به این واقعیت ، بخش فارسی این رادیو ها را بلند گوی تبلیغاتی سازشکاران و اصلاح طلبان نامیده و حتی با الفاظ توهین آمیزی مانند ” لانه اصلاح طلبان ” با این مراکز دولتی  خبری – تحلیلی ، بر خورد می کنند . این برخورد توهین آمیزبه حدی جدی است که مثلا وقتی اداره مهاجرت ایالات متحده از پرواز  گوینده بی بی سی فارسی ، خانم رعنا رحیم پور ، به آن کشور جلوگیری کرد ، بسیاری از کاربران شبکه  های اجتماعی ، از عدم موفقیت کارمند بی بی سی  در سفر به آمریکا ابراز شادمانی کرده و آن را شکست و ضربه خرد کننده ای برای کارمند یک مرکز خبری سازشکار و اصلاح طلب  (بی بی سی ) می نامیدند .

 در این نوشته بعد از روشن کردن عبارات کلیدی بکار گرفته شده به این موضوعات می پردازیم  

  آیا این ادعا که بخش فارسی رادیوهای بین المللی ، به مراکز تبلیغ نظرات اصلاح طلبان تبدیل شده است درست است با نه ؟ و اگر این ادعا درست است که با توجه به حضور دائمی افراد فوق الذکر در برنامه های این رادیو – تلویزیون ها درست است ،  علت آن چیست .؟  وبر خورد کسانی که مبارزات سیاسی خود در هر سطحی را در حوزه مبارزات سر نگونی طلبانه تعریف می کنند با این واقعیت ، باید چگونه باشد ؟

اصلاح طلبان حکومتی : این دسته از ایرانیان  که ” عمار ملکی ” بدرستی آنانرا ، ” استمرار طلبان ” میداند ، بخشی از فعالان سیاسی ایرانی هستند که در مبارزات خود با سرنگونی طلبان ، خط تمایز مشخص داشته و سر نگونی حکومت اسلامی  را هدفی ضد ملی قلمداد  می کنند .  بخشی از اینا ن حتی در درون نظام  ، مناسبی  هم  دارند وبعضی دیگر نه تنها در درون حکومت جایی ندارند که حکومت حتی  در داخل ” ایران ” هم  به آنان شانس ادامه زندگی آرام را نداده و اینان به خارج امده اند .

بخش فارسی رادیوهای بن المللی : باید دقت کرد که صدای آمریکا ، بی بی سی ، رادیو فردا ،رادیو بین المللی فرانسه ، هیچکدام بنگاههای خبری مستقل نبوده و بنگاههای خبر گزاری دولت های مطبوع خود هستند و طبیعی است که در بر نامه هایشان ،پیش برد  اهداف سیاست خارجی آن دولت ها را  مد نظر دارند . خبر نگاران شاغل در این مراکز را نیز نمی توان خبر نگاران و تحلیلگرانی  آزاد و مستقل دانست ، که اینان مجریان بر نامه هایی هستند که  سیلست گذاران  و کار گردانان بر نامه ها نوشته و بدست انان می دهند و اینکه نظر سیاسی  هر فرد شاغل  در این بنگاهای خبری در مورد مواضع اعلامی این مراکز خبری چیست ، نقشی اساسی در آنچه که همین کارمند در بر نامه ای معین ابراز می کند ندارد .

با توجه به مقدمات فوق الذکر ، باید دید که نظرات حاکم بر بر نامه های سیاسی – اجتماعی این خبر گزاری ها از کدام نظرات و سیاست ها بر خواسته و این سیاست ها چه بر نامه اجرایی  و پیشبرد چه سیاستهایی را برای کار گردانان و نویسندگان بر نامه های مراکز فوق الذکر بدنبال می آورد .

 بنظر می رسد در حال حاضر سیاست آمریکا و اتحادیه اروپا ، حمایت کامل و بی قید و شرط از تقویت گرایشات اصلاح طلبانه و اعتدالگرایانه در میان نظرات مختلف  درون حکومت اسلامی و حتی در درون اپوزیسیون این حکومت است .  برآیند توازن قدرت در منطقه بشدت استراتژیک خاور میانه و نیاز به حفظ تعادل قدرت میان نیر وهای رقیب منطقه ای  مانند ایران ، ترکیه ، عربستان سعودی و اسراییل ، اروپا و آمریکا را به این نتیجه رسا نده است که در شرایط حاضر  تضعیف منجر به سرنگونی ج.ا . به مصلحت آنان نیست و اگر سیاست  بر حفظ این نظام در شرایط فعلی قرار بگیرد ، بهترین گزینه تقویت گرایش مخالف اصلاح طلبانه درونی ج.ا . برای تضعیف گرایشات افراطی آن است .

اروپا و آمریکا به تقویت گرایش اصلاح طلبی به مثابه پیدا شدن زمینه رشد بیشتر برای تقویت طبقه متوسطی که شیوه زندگی دینی تبلیغ شده از سوی روحانیت حاکم را به چالش می کشد نگاه می کنند . از سوی دیگر از میان مخالفین رنگا رنگ ج.ا . این تنها اصلاح طلبان حکومتی بوده اند که با کمترین هزینه  بیشترین چالشها را حداقل از دید یک تحلیلگر آمریکایی و اروپایی برای حکومت ملایان ، بوجود آورده اند . آیا سازمان مجاهدین خلق با این همه شهید و زخمی و هزینه که داده است توانسته است حرکتی مانند  اعتراضات 1388 ، 1376  را بوجود بیاورد ؟ آیا هوادران نظام پادشاهی تا کنون در همرا ه کردن حتی چند ده هزار نفری  بر ای ایجاد حرکتی اعتراضی بر علیه رژیم موفق یوده اند ؟ جواب منفی است .

سیاستمداری مانند ” اوباما ” یا ” موگرینی ” به این نگاه نمی کند که مجاهدین و رضا پهلوی بیشتر بیانگر منافع ملی – تاریخی  ایرانیان هستند یا روحانی و میر حسین و رفسنجانی !! اینا ن به درجه تاثیر گذاری جریانات سیاسی بر امور جاری اجتماعی و در جهت منافع مطبوع کشور خود و نه منافع ملت ایران  نگاه می کنند و می بینند که در شرا یطی که این سیاستمداران ، سیاستشان بر حفظ ج.ا. است ، اصلاح طلبان بیشترین زمینه ایجاد تغییر و تضعیف نهایی   این نظام سیاسی  بدون بر هم خوردن شطرنج سیاسی منطقه ای  را  دارند و این هم به مدد امکانات گسترده ارتباطی آنان با بیشترین توده فعال سیاسی غیر اصولگرا برایشان بدست امده است .

فرض کنید اگر در حال حاضر سازمان مجاهدین خلق ، یا شاهزاده رضا پهلوی ، می توانستد صد هزار ایرانی معترض را  در مخالفتی حتی مدنی با ج.ا . به خیابان بکشانند  اوباما یا اروپایی ها   به این واقعیت  بی اعتنا می ماندند ؟ اینان بدنبال منافع خود هستند و در حال حاضر  سردمداران حکومت اسلامی  به هر دلیلی یا با زر و یا زور و یا تزویر ، از هر نوعش چه از نوع اعتدالگرای آن ؛ چه اصلاح طلب آن بیشتری تاثیر گذاری را بر حرکت های سیاسی – اجتماعی ایرانیان را  دارند .و نه تنها اوباما و موگرینی  که هر سیاستمدار واقع بین دیگری نیز برای مذاکره  بدنبال قدرت بالفعل می دود و نه بدنبال قدرت بالقوه .

بر نامه های فارسی  رادیو آمریکا و بی بی سی  و  رادیو فردا نیز منعکس کننده چنین سیاستهای دولتی  بوده و به همین علت هم بر نامه های آنان  از حضور اکبر گنجی و کدیور ، تقی رحمانی و ….. پر شده است .

اینکه یک سرنگونی طلب در بر خورد با مراکز خبری نامبرده جه سیاستی را در پیش می گیرد البته به سیاستهای آن جریان بر می گردد ، اما قطعا می توان گفت که عدم ارتباط توده ای جریانات سرنگونی طلب نقصی است که باعث می شود تا سیاست گذاران مراکز قدرت بین المللی فعال در منطقه  سعی نداشته باشند تا این نیر و ها و نظراتشان را تبلیغ کرده و به آنان امکان حضور گسترده  در مجامع خبری خود را بدهند . بقول معروف :

آیینه چون نقش تو بنمود راست . خود شکن ایینه شکستن خطاست .

 

 

Tagged as: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Start here

%d bloggers like this: