به وبلاگ کاوه فرزند ملت خوش آمدید
آغاز نبرد نفس گیر “هیلاری کلینتون “برای ورود به کاخ سفید . “ترامپ ” و “سندرز ” حرفی برای زدن ندارند .
اکنون که انتخاب “هیلاری کلینتون برای ” نامزدی ” حزب دموکرات ” آمریکا قطعی شده است ، مردم آمریکا می روند تا با انتخاب یک “زن” به ریاست جمهوری یکی از پر قدرت ترین کشورهای جهان ” ایالات متحده آمریکا ” افتخار دیگری را برای جامعه خود رقم بزنند . مردم ” آمریکا ” بیش از این با انتخاب ” باراک اوباما ” بعنوان رییس جمهوری آمریکا ،نشان دادند که دموکراسی و سکولاریزم ، یکی از بزرگترین دستا وردهای جامعه بشری برای احقاق حق ” زنان ” ، ” اقلیتهای نژادی ” و دفاع از حقوق اقلیت های قومی است .
راست افراطی در آمریکا که خود را در قالب نمایندگی ” ترامپ” در معرض انتخاب مردم آمریکا قرار داده است ، هنوز تغییر در دگرگونی در معنای ابرقدرتی را در نیافته است .”ترامپ” و هوادارانش ، تا کنون در نیافته اند که در دنیای پسا صنعتی قرن 21 ، آمریکا نه دیگر می تواند و نه قدرت اقتصادی و سیاسی آن را دارد که بخواهد با سیاست های دخالت مستقیم نظامی ، در دنیا حرف اول و آخر را بزند ، امروز قدرتهای بزرگ اقتصادی ، سیاسی و نظامی مانند چین ، روسیه ، کشور های مسلمان و در مرکز آنها حکومت اسلامی ایران بعنوان نماینده فعالترین اقشار سیاسی ( هر چند ارتجاعی ) منطقه خاور میانه ، وکشور های اروپایی که با انتخاب سیاستمداران مسلمان سکولار بسرعت در حال حرکت بسوی پذیرش جو امع چند فرهنگی است ، ابر قدرتی ” آمریکا” را به چالش کشیده اند .
با اینکه این نویسنده خواسته است بر جنبه های منفی ” هیلاری کلینتون ” انگشت بگذارد اما این نوع دادو گرفت ها در میان سیاستمداران دنیای امروز طبیعی است
“باراک اوبامای ” هوشمند در دو دوره ریاست جمهوری خود ، با پذیرش این واقعیت ها بود که با شریرترین نیروهای منطقه مانند شیعیان افراطی حاکم بر ایران و گلبدین حکمتیار مرتجع دست سازش و همکاری داد و ملا منصور را که مخالف این همکاری ها بود به سرای باقی فرستاد .
اما نیروهای راست افراطی در قالب “ترامپ ” هنوز در خواب و خیال بازگشت ابر قدرتی آمریکا مانند سالهای پس از جنگ دوم جهانی هستند و ادعا می کنند که دموکراتها ابر قدرتی آمریکا را بر باد داده اند و فکرمی کنند اگر ترامپ به کاخ سفید راه یابد هنوز هم می توانند در ایران و شیلی و هندوراس، کودتا راه بیندازند و آب رفته را به جوی بر گردانند . اما واقعیت های موجود دیگر است امروز اسراییل که تا کنون و بطور سنتی متحد استراتژیک آمریکا بوده است برای پیدا کردن متحد منطقه ای به “روسیه ” روی آورده است و از روسیه خواهان کنترل حزب الله و ایران است ، در همین روز ها ” نتا نیاهو” که در سیاستهاهای داخلی و خارجی وی را می توان یک ” باز ” و نه کبوتر بحساب آورد برای چهارمین بار در یک سال اخیر به دیدار “پوتین ” شتافته است . دولت آمریکا تمی تواند حتی یک شرکت معظم بین المللی را به انعقاد قرار داد به ایران مجبور کند .
این عقب نشینی های ” آمریکا ” نه بخاطر ضعف دموکرا تها که اساسا بخاطر پیدا شدن عوامل و فاکتور های جدید قدرت در سطح جهانی از یک طرف وتضعیف قدرت اقتصادی آمریکا است که در دو دوره ریاست جمهوری ” اوباما ” مجبور بوده است برای بالا بردن ” رفاه عمومی ” ، سر مایه گذاری ها در حوزه تسلیحات و دخالت نظامی خارجی را کمتر کند ، اگر اوباما ، دست به این اصلاحات نمی زد ، جنبش ” تسخیر وال استریت” عمومی تر شده و امروز یا یا ترامپ و یا شعارهای عوامفریبانه ” سندرز” بعنوان تنها گزینه های موجود در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روبرو بودیم .
” هیلاری کلینتون ” واقعیتهای موجود دنیای امروز را پذیرفته است و در راه هماهنگ کردن کشور خود با این واقعیتها گام خواهد برداشت و خوشبختانه با چشم انداز ورود وی به کاخ سفید ، با تهدیدیهای توخالی حمله نظامی به به ایران هم که تنها به دست راست گرایان افراطی سپاه پاسداران بهانه می دهد روبرو نخواهیم بود .
لباس پست مهم ریاست جمهوری آمریکا بر قامت ” ترامپ ” دمدمی مزاج با پیشینه غیر سیاسی تهدیدی برای امنیت منطقه خاور میانه و صلح جهانی و موجب ایجاد در گیری های دائمی در صحنه سیاست داخلی آمریکا خواهد بود که به خودی خود بر اقتصاد و معادلات سیاست جهانی نیز تاثیر خواهد گذاشت
از سوی دیگر ” برنی سندرز ” سوسیالیست نیز با راست روی در حوزه برخورد با مسئله پناهندگان و اقلیتهای قومی و نژادی و موضوع ورود کارگران ماهر به آمریکا مواضعی نزدیک به ترامپ دارد هر چند که در حوزه اقتصاد داخلی آمریکا باطرح های ماجراجویانه سوسیالیستی ، می تواند موجب ایجاد بحرانهای حاد سیاسی – اجتماعی در آمریکا شود .
” سندرز ” در مورد رابطه ” آمریکا ” با ” حکومت اسلامی ” بی اندازه خوشبین بوده و در صورت بر سر کار آمدن شاهد قدرت گیری بیشتر حکومت اسلامی در منطقه خواهیم بود . موضع “سندرز”د رمورد ” نزاع فلسطینی – اسراییلی بازهم چالش بر انگیز تر است ، وی خواهان تحت فشار قرار دادن ” اسراییل ” بوده که این موضوع خود می تواند به تقویت موضع ” ابو عباس” منجر شود که این خود قوی تر شدن حماس و حتی داعش در مناطق فلسطینی نشین را بدنیال خواهد داشت ، هر گونه تقویت موضع فلسطینی ها و مشتعل شدن آتش درگیری میان طرفین نزاع ، موجب تقویت مواضع منطقه ای جمهوری اسلامی خواهد شد که تاثیرات منفی مهمی بر صف بندی سیاسی – اجتماعی داخلی ایران خواهد داشت
/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-
آمریکا و اروپا چه زمانی » از حمایت از ج.ا . پشیمان خواهند شد
Leave a Reply