به وبلاگ » کاوه فرزند ملت » خوش آمدید
شیعه ایرانی یک وصله ناهماهنگ در دنیای اسلام است و حکومت اسلامی در این باره با عربستان سعودی را توان رقابت نیست
سایت “نیویورک تایمر” اخیرا مقاله ای ا ز وزیر امور خارجه حکومت اسلامی ایران آقای ” محمد جواد ظریف ، منتشر کرده است . اقای ظریف در این نوشته سعی کرده است تا نشان دهد که : ریشه همه بی ثباتی های منطقه و جهان اسلام در سیاست های عربستان سعودی است که با حمایت و تغذیه گروههای افراطی سلفی – تکفیری ، منطقه و جهان را به آ شوب کشانده و باعث بوجود آمدن نزاع بی انتها میان مسلمانان شده است . “ظریف ” در بیان این نظر تا آن حد افراط می کند که از” درگيری بين وهابيت با اهل سنت ” سخن بمیان می آورد و سعی دارد تا تصویری غیر واقعی از موقعیت ج.ا. و عربستان سعودی در جهان و دنیای اسلام ، ارائه داده و با این کار آرزویی را که رهبران ج.ا. در رویاهای خود می بینند ، بعنوان واقعیت واقعا موجود به خورد مخاطب خود بدهد و آن اینکه تمامی دنیای اسلام اعم از رهبران سیاسی و مذهبی و میلیونها جمعیت مسلمان همراه با حکومت اسلامی ایران در مقابل ” وهابیت و عربستان سعودی ” ایستا ده اند ، که می دانیم در واقعیتهای روی زمین ، اتفاقا بر عکس ، این عربستان سعودی است که توانسته است تمامی کشور های مسلمان حتی پاکستان مسلمان غیرعرب و افغانستان فارس زبان را در کنفرانس های اسلامی و عربی بر علیه ج.ا. متحد نماید . وجود چنین اشتباهاتی که درزبان فارسی غیر ادبی به آن ” اشتباه لپی ” می گویند و در مقاله “آ قای ظریف ” بدفعات بچشم می خورد اما این اشتباه در مقاله فوق الذکر اتفاقی نبوده وبرعکس نشان دهنده یک خط فکری بشدت ماجراجویانه در ذهن ” ظریف “و ” سپاه ” و ” خامنه ای ” است و آن اینکه رهبران ج.ا. حتی نوع معتدل آن مانند ” ظریف ” هنوز فکر می کنند که قرار است جنبش های آزادی بحش توده ای از نوع بهار عربی ، در دنیای اسلام ادامه یافته و ” جماران ” خواهد توانست با استفاده از چنان نارضایتی ها واعتراضاتی ، رهبری سیاسی جهان اسلام را بدست بگیرد و از آن توده ها و رهبران آنان بعنوان برگ برنده در تعاملات خود با دنیا و جهان اسلام استفاده نموده و نهایت اینکه حاکمان عربستان سعودی را خلع و خود و متحدان شیعه اش خادمان “حرمین شریفین “خواهند شد . به این موضوع بعدتر باز خواهیم گشت .
” جماران ” و حتی ” ظریف ” هم که به نوعی نمایند ه سیاسی روشنفکران دینی در حکومت است بدنبال احیای “تمدن اسلامی ” که ظریف در این مقاله از آن بعنوان ” شریعت راستین اسلام ” نام برده ، هستند که این خود نیز نوعی ” سلفیگری ” اما از نوع “با چراغ ” آن بوده والبته خطر سلفیگری خام و بی تجربه از نوع “داعش” را ندارد اما برآن است تا به شکلی نوع “دولتی” و “دیپلماتیک” آن را در مقابل ادعای امن کردن منطقه بر جهان تحمیل کند . در عین حال آنچه که به صورت نقد وقطعی در مقابل آرزو و عطش رهبری ” تهران ” بر ” جهان اسلام ” ایستاده است سیطره مادی و معنوی ” ریاض ” بر جهان اسلام بو ده و این خود یکی از ریشه های اختلافات روز افزون میان این دو قطب سیاسی و نظامی منطقه است .
” جماران ” که در عطش بدست گرفتن رهبری جهان اسلام است هنوزتن به این واقعییت نداده است که ” شیعه ” و بخصوص از نوع ایرانی آن در دنیای اسلام تحت سیطره فرهنگ و نژاد “عرب ” جایی نداشته و در اثبات این ادعا کافی است تا از موضعگیری های خصمانه ” محمد مرسی” از رهبران ” بهار عربی” بر علیه ج.ا. یادی بکنیم که برای کنفرانسی به تهران سفر کرد اما نخواست حتی ملاقاتی خصوصی با رهبران ج.ا. داشته و به آنان حتی لبحندی بزند وتن به سقوط داد اما حاضرنشد از روش رهبران “انقلاب اسلامی ایران” برای حفظ قدرت سیا سی خود بهره گیرد ، یا در تونس ” راشد الغنوشی ” با صدای بلند عدم وابستگی و به نوعی انزجار خود را از رهبران انقلاب اسلامی ایران اعلام کرد . یا “حسن نصرالله ” از “ایرانی” نبودن رهبران سیاسی حاکم بر ایران سخن به میان می آورد . منظور از ذکر این نمونه ها این بود که “ظریف ” و ” جماران ” بهتر است به این واقعیت گردن بگذارند که شیعه ایرانی بعنوان مذهب و سیاست ، در دنیای اسلام ، وصله ای ناهمگون بوده و در هر مسابقه ای برای گرفتن رهبری جهان اسلام ، ” جماران ” این مسابقه را به ” رهبران عربستان سعودی ” و فرهنگ عربی – اسلامی حاکم بر جهان اسلام خواهد باخت و نهایت اینکه هر گونه تعامل ” تهران ” با دنیای اسلام از قطب “ریاض ” می گذرد .
وزیر امور خارجه برای پوشاندن تمام حقیقت ، بخشی از واقعیت را می گوید .
حقیقتی که ” ظریف ” آن را می پوشاند اینستکه حکومت اسلا می ایران ، در برخورد با تنازعات سیاسی – اجتماعی منطقه ای و در گیری های میان فرق مختلف مذهبی و اقوام درون جهان بشدت متشتت اسلام ، سعی داشته و دارد تا از این تضادها بسود قدرت گیری هر چه بیشتر خود نه استفاده که سوء استفاده نماید ، بعنوان نمونه در کشور همسایه ما ” عراق ” و بعد از خلاء قدرت ناشی از سرنگونی صدام حسین ، ج.ا.تمام تلاش خود را مصروف تصرف انحصاری قدرت شیعیان و با همان الگویی که در ایران بکار بست ، کرد و در این راه مسلمانان سنی و قبائل اهل سنت را به طرف حمایت و قدرت دادن به گروههای سنی – تکفیری رهنمون گشت ، کیست که حمایت بی قید و شرط ” تهران ” را تا آخرین حد ممکن از “نوری المالکی” که در پی تصرف انحصاری قدرت برای “شیعیان ” و موسس یکی از فاسد ترین دولت های عراق بود را فراموش کرده باشد ؟ آیا جهان فراموش کرده است که این ” جماران ” بود که ” مقتدی الصدر ” راهر گاه که قدرت انحصاری “شیعیان ” در عراق بخطر می افتاد به “عراق ” راهی می کرد تا پارلمان کشور را فتح نموده و طرفدارن تقسیم منصفانه قدرت را مرعوب نماید ؟ آیا جهان فراموش کرده است که ” حشد الشعبی ” ، گروه شبه نظامی و شکنجه کننده سنی های معترض توسط ” ابو مهدی مهندس” ، متحد ” سپاه قدس ” شکل گرفت و عملیات این گروه در راندن جمعیت های انبوه ” سنی” عراق به سمت گروههایی مانند ” داعش ” و کشاندن نا آرا می های عراق بسوی کشور در حال اضمحلال ” سوریه ” نقش اساسی داشته است ؟ آیا فراموش کرده ایم که حتی ” شیعیا ن ” سکولار و معتدل مانند ” ایاد علاوی ” ، ” حیدر العبادی ” و ” سلیم الجبوری ” که مخالف تصرف انحصاری قدرت توسط شیعیا ن بوده اند ، توسط متحدان ج.ا. در عراق مرعوب و فعالیتهایشان محدود شده است ؟ نقش مخرب “سید حسن نصرالله ” در لبنان و ” بشار اسد ” در سوریه ” که هردو متحد یا مزدور ” جماران ” هستند در کشورهای خود و منطقه بر هیچکس پوشیده نیست ! . واقعیت غیر قابل انکار اینستکه ج.ا. در تنازعات منطقه ای و سیاسی و قومی در منطقه و جهان ، هر گاه که توانسته است با بکار گیری و تسلیح گروههای شبه نظامی شیعه طرفدار خود سعی در کمک به تصرف انحصاری و عدوانی قدرت توسط این گروههای سیاسی داشته است و در کشور هایی که دارای جمعیت اکثریت شیعه بوده اند خود را در پشت استفاده که نه ، سوء استفاده از “پارلمان ” و انتخابات ” و ” دولت مستقر” مخفی نماید . ارسال اسلحه به یمن وتسلیح ” حوثی ” ها یک روی سیاستهای ج.ا. است و دفاع ار دولت منتخب و پارلمان و انتخابات آن روی دیگر این سیاستهاست که درهر دور صورت نقش مخربی در پیدایش ارامش و کاهش جنگ و منازعات منطقه ای داشته است . این آن حقیقتی است که ” ظریف ” در مقاله خود می پوشاند .
واقعیتهایی که وزیر امور خا رجه ایران بر آن انگشت می گذارد چیست ؟
افراطی گری ” داعش ” خطری عمده برای منطقه وجهان است ، عربستان سعودی در پشت تسلیح گروههای تکفیری است و اینکه شیعیان و در هیئت ج.ا. متحدی قابل اعتماد برای ” غرب ” در سرکوب این گروهها و منزوی کردن ، سنی های منطقه و در هیئت آن عربستان سعودی هستند . حاکمان عربستان سعودی بشدت محافظه کار بوده و در حکمرانی بر مملکت خود از روشهای سر کوبگرانه استفاده می کنند اینها واقعیاتی است .اما راه حل اقای “وزیر” وحدت ” غرب ” با ” جماران ” در منزوی کردن ” ریاض” و دادن دو دستی کلید منطقه به آنان است که راه حلهایی بشدت ماجراجویانه و ذهنی هستند .
رویکرد “آمریکا ” و ” اروپا ” در بر خورد با نزاعهای سیاسی – نظامی منطقه
آمریکا و کشورهای اروپایی در بر خورد با درگیری های سیاسی – مذهبی منطقه نه بدنبال کمک به حل بنیادی مسا ئل که اساسا به حل عاجل مسائلی که به حضور سیاسی – اقتصادی آنان در منطقه ضربه بزند اهتمام می ورزند . بنیاد گرایی افراطی ” داعش ” خطری جدی است که دامنه آن اکنون به خیا بانهای ” نیس ” و ” اورلاندو ” و …. کشیده شده است ؛ ” اوباما ” و اروپا برای خلاصی از این بختک ، به اتحاد با شیعیان منطقه و به نوعی با ج.ا. روی می آورند ، اینکه این وحدت و قوی تر شدن ” ملاها ” چه نتایجی در پیچیده تر شدن درگیری های سیاسی – نظامی منطقه بشدت حساس و در حال گداز خاور میانه ببار می آورد برای آنان فعلا از درجه اول اهمیت بر خوردار نیست ! آمریکا و اروپا با توان بالای اقتصادی و نظامی خود ، هراسی از ریسک تقویت کردن یک جناح بر عل��ه جناح دیگر به خود راه نمی دهند و اکنون فراموش کرده اند که تقویت اسلام گرایان بر علیه “شوروی ” درافعانستان به پیدایش طالبان و تحریک اسلام سیاسی در ایران و منطقه انجا مید . بنظر می رسد آمریکا که اکنون به این نتیجه رسیده است تا دیگر هیچ نیروی نظا می به منطقه اعزام نکند ، برای سرکوب و تضعیف گروههای افراطی تکفیری ، به سپاه قدس و قاسم سلیمانی دل بسته است و به نتایج مثبتی در کوتاه مدت هم رسیده است ، فارغ از اینکه تضعیف افراطیگری سنی اگر به قیمت تقویت ، شیعیان افراطی از نوع ” سپاه پاسدران ” باشد ، خود سیاستی مخاطره آمیز بوده و هزینه های بسیار بالایی را در آینده نزدیک به مردم منطقه ، ایران و حتی آمریکا و اروپا تحمیل خواهد کرد
اما ظریف بدنبال چیست ؟
” ظریف ” اکنون به تئوریسین سیاستهای ماجراجویانه و قدرت طلبانه سپاه قدس و خامنه ای مبدل و سعی دارد این سیاستها را بزبان آرا م دیپلماتیک و از طریق کرسی سازمان ملل متحد به مردم جهان و سیاستمدارن بعنوان راه حل عاقلانه پیشنهاد کند ، انگیزه وی جدا از وظایف حکومتی وی بعنوان وزیر امور خارجه و حفظ قدرت خود در عین حال آرزوی دست نیافتنی همه شیعیان افراطی در احیای ” تمدن اسلامی ” یا آنطور که وی در مقاله اش می گوید ” اسلام راستین ” و یا آنطور که در حقیقت بازگشت به عصر طلایی اسلام بنیادی و ” مدینه النبی ” و ” کوفه ” امام اول شیعیان ” است که این خود شکلی از اشکال بنیاد گرایی و سلفیگری اما از نوع دولتی آن است که اکنون بعد از نزدیک به چهار دهه ” مدرن ” نشده است سهل است که تنها پیشرفتش به کار گیری کاربرد زبان دیپلماتیک است . این حد از پیشرفت در عین حال برای ” ظریف ” که بیشتر از دو دهه از عمرش را در یکی از پیشرفته ترین و دموکرات ترین کشور های جهان (آمریکا ) بسر برده بشدت ناامید کننده است .
*****************************************************************
- ضرب و شتم خبرنگاران توسط ماموران ا منیتی در جریان سفر » حسن روحانی « سپتامبر 28, 2016
- » بهادر مولایی » وزنه بردار فوق سنگین در پی اعتراض به باند بازی در فدرراسیون : محروم از المپیک و تصادف در جاده سپتامبر 28, 2016
- گر «سنگ از این حدیث بنالد عجب مدار» این کو دکان ایران زمین حتی شناسنامه ندارند که بتواننددر مدرسه ثبت نام کنند . سپتامبر 28, 2016
- اصلاح الگوی مصرف و خرج تفریح همسر فرمانده ناجا، هر ساعت پنج میلیون تومن سپتامبر 27, 2016
- تبلیغات همزمان از سوی» سپاه پاسدارن» برای تخریب » حسن روحانی » ومطرح کردن «قاسم سلیمانی » بعنوان چهره ای سیا سی سپتامبر 27, 2016
Leave a Reply