سال نو بر همگان مبارک باد به امید سال پر از پیروزی و امید برای ایران و ایرانی

آ یا می دانید که سرود رسمی جمهوری اسلامی ، از روی سرود ملی ” کره جنوبی ” کپی کاری شده است .

parcham2

به وبلاگ » کاوه فرزند ملت » خوش آمدید 

 مقاله از.musicema سایت  : 

بعد از مدرک تحصیلی تقلبی ،   مجتهد تقلبی ، چشممان به سرود رسمی تقلبی روشن 

با شنیدن این دو سرود رسمی  می توان به تقلید به کار رفته در ساخت سرود ج.ا. پی برد ،چون سرود ملی کره جنوبی در بیش از نیم قرن بیش ثبت شده است .  و از زمان ثبت رسمی سرود رسمی حکومت اسلامی  تنها نزدیک به دودهه می گذرد.

 

 

 

در اوایل جام جهانی برزیل از سوی عده‌ای روزنامه‌نگار در فضای مجازی مطرح شد. به مرور مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت و حالا دیگر یکی از بحث‌های جدی در بین کاربران شبکه‌های اجتماعی شده است. با یک دور گوش سپردن به سرود رسمی ایران و کره‌جنوبی، می‌توان مدعی شد که این حرف و حدیث‌ها چندان هم بیراه نیست و شباهت‌هایی در این دو اثر دیده می‌شود.

  • آیا سرود ملی از روی سرود رسمی کره کاور شده؟

هر شایعه ای سرمنشأی دارد. شایعه شباهت سرود رسمی ایران به سرود ملی کشور کره‌جنوبی، در روزهای اول جام جهانی برزیل مطرح شد. اتهامی که می‌توانست در صورت قطعیت، واکنش‌های تندی از سوی ایرانی‌ها به دنبال داشته باشد. ایرانی‌هایی که در جدال‌های مجازی همواره نشان داده‌اند اتحاد خوبی دارند. با انتشار این خبر، واکنش‌های مختلفی در شبکه‌های اجتماعی آغاز شد و حتی رسانه‌های رسمی نیز وارد گود شدند. عده‌ای شباهت انکارناپذیر این دو سرود را از ابعاد فنی مورد بررسی قرار دادند و عده‌ای نیز انتقادهایی را به سازنده این سرود مطرح کردند.

* آهنگساز سرود ملی ایران چه می‌گوید؟

دکتر «حسن ریاحی» آهنگساز سرود ملی جمهوری اسلامی ایران درباره صحبت‌های عنوان شده اعتقاد دارد: ‌«ساختن سرود ملی اصولاً کار راحتی نیست. شما باید در یک دقیقه سرودی را با منطق‌های مهم یک سرود رسمی کشور بسازید و این کار راحتی نیست. من مجبور بودم که یکی از دستگاه‌های موسیقی ایران را برای این سرود انتخاب کنم. چون به‌هرحال این سرود، سرود رسمی ایران بود و داشتن مؤلفه‌های ایرانی جزو اصول اولیه‌ای بود که باید در ساخت آن رعایت می‌شد. فاصله شروع سرود را از پیش‌درآمد دستگاه ماهور استفاده کردم. دستگاهی که یکی از دستگاه‌های باستانی موسیقی ایرانی است و بارها در آثار مختلف از آن استفاده شده است. بخشی از سرود نیز که فرود دارد را از گوشه «می گلی» استفاده کردم. کار با ارکستراسیون‌اش ساخته شد و اینکه می‌گویند سرود ملی شبیه سرود ملی کشور کره جنوبی است را من درک نمی‌کنم.» 

* کارشناسان چه می‌گویند؟

«مانی جعفرزاده» آهنگساز و رهبر ارکستر در این خصوص به «موسیقی ما» می‌گوید: «گمان مى‌كُنم اين كه بگوييم همه‌ى سرودهاىِ ملّى جهان ساختارى مشابه دارند و شباهتِ دو سرودِ ايران و كره‌ى جنوبى را حسب ساختارهاى مشابه سرودهاىِ ملّى جهان توجيه كُنيم، حقيقت را نگفته‌ايم. راست اين است كه چرا هيچ دو سرودِ ديگرى اين اندازه شبيه نيستند؟ امّا چه حاصلِ ما خواهد شد از اين حقيقت كه سرودِ ملّىِ ما چندان هم ملّى نيست؟ ناگزير درست‌تر است كه سكوت كُنيم و اين سكوت را در لفافى از احترام به خودمان و غرورمان بپيچيم. برخى حرف‌هاى درست را درست است نگفتن.

/-/-/–//-/-/–/-/-/-//-/-/-/-/–/-/-//-/–/-//–/-/-//–/-/-/-/-/-/-/

Tagged as: , , , ,

Categorised in: فرهنگ ، تاریخ و جامعه, سیاست

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Start here

%d bloggers like this: