سال نو بر همگان مبارک باد به امید سال پر از پیروزی و امید برای ایران و ایرانی

درسها یی که از گردهمایی 7 آبان مردم در پا سارگاد باید گرفت .

parcham2

به وبلاگ » کاوه فرزند ملت » خوش آمدید 

alandgoo

%d9%be%d8%a7%d8%b3%d8%a7%d8%b1%da%af%d8%a7%d8%af

چند سالی بود که بخش هایی از مردم ایران هر سال در زادروز ” کوروش کبیر ” در پاسارگاد گرد هم می آمدند . تصاویر بدست آمده موجود در شبکه های اجتماعی از آن گرد همایی ها ، بخوبی بر خوردهای پر احساس بخشهایی از جوانان را با آنچه که از این بنای با شکوه تاریخی باقی مانده است را نشان می دهد ،در تصویری جوانان در مقابل بنای محل خاکسپاری ” کوروش کبیر ” بخاک افتاده اند ، در تصویر دیگری دختر جوانی را می بینی که عاشقانه  بر درو دیوار بجای مانده از کاخ پاسار گاد بوسه می زند . در مراسم امسال دیدیم که فرد ی که مشکلات حرکتی دارد گویی که موظف به انجام فریضه ای مذهبی است در حالیکه بسختی  گام بر میدارد  به پا سارگاد آمده است ،. ،  عباس عبدی جامعه شناس نزدیک به اصلاح طلبان  اخیرا در نوشته ای از  اشاعه کاربرد نامهای ایرانی در مقابل نامهای عربی – اسلامی صحبت کرده بود و گفته بود که اگر تا سال 1361 مردم بیشتر برنامگذاری اسامی دینی و اسلامی تمایل نشان می دادند ا ما اکنون ورق بر گشته و ایرانیان تمایل بیشتری  بسوی کاربرد  اسا می مانند کوروش ، داریوش نشان می دهند .  در عین حال نباید فراموش کرد که در جوامعی که حاکمیت استبدادی بیگانه با فرهنگ ملی ، سکان امور را در دست دارد ، مردم آ ن جوامع در سیر زمان نسبت به هر آنچه که از سوی رسانه های وابسته به استبداد تبلیغ می شود واکنش منفی نشان داده ودر زندگی روزمره و انتخاب های سیاسی خود بر خلاف خواسته حاکمیت سیاسی خود عمل می  کنند .  با نزدیک به گذشت نزدیک به چهار دهه از حاکمیت نظا م بی در و پیکر اسلامی بر کشور مان و اینکه حکومت بر آمده از انقلابی بشدت تغییر خواهانه در بر آوردن هیچکدام از اهداف آن حرکت  جز حفظ قلمرو سرزمینی که آنهم نیاز اساسی خود حاکمان بوده است موفق نبوده این مقابله و چرخش از مطا لبات حکومت خود را بیشتر و بیشتر در خواسته های مردم نشان می دهد .

مردم ایران بجز آندسته از ایرانیان که می توان آنانرا ” عرب زده ” نامید و از وابستگان مستقیم حکومت هستند بدنبال ا حیای نماد ها ، نشانه ها و فرهنگ هویتی هستند که بتواند کشوری را که از نیا کان خود به ارث برده اند در این وانفسا ی جهانی شدن و نابودی بسیاری از تمدنهای باستانی مانند عراق و سوریه و لیبی را در پی داشته ، حفظ کنند . بخشهای وسیعی از مردم ایران اکنون  به این ا طمینان رسیده اند که فرهنگ التقاطی عربی – ایرانی که خود را در هویت شیعی نشان می دهد توان نماد سازی های مترقی و مدرن برای در ا مان ماندن از نابود شدن  فرهنگ و میراث باستانی ایران و زبان فارسی را ندارد . ما ایرانیان از یاد نیرده ایم که  چگونه سران حکومت اسلامی ایران ، تیشه بدست در فکر نابودی آثار تاریخی کشور مان بودند ، ما از یاد نمی بریم که چگونه خرافی ترین مردم جهان که گل سرسبد آنان احمدی نژاد و مشاعی و مرتضی مطهری ها هستند ، مراسم باستانی نوروز را مشتی خرافه نام نها ده ا ند .  نسل جوان امروز ایران می بیند که اگر بخواهد به نماد های تقلبی ارائه شده از سوی آشفته فکر ترین آدمها و سیاسیون جهان یعنی حاکمان ایران و تولید ات ضد فرهنگی آنان دلخوش کند ، بزودی اثری از این آب و خاک حتی بعنوان یک قلمرو سرزمینی و یک جغرافیای سیاسی  بر جای نخواهد ماند . نمادهای ارائه شده حاکمیت آنطور که ما از آنان شنیده ایم مانند امام اول شیعیان که پهلوانی است در یک روز 700 نفر را می کشد و شبانگاهان سر گشته و حیران  سر در چاه فروبروده و گریه می کند ، کدام فیلسوف و یا سیاستمدار متعلق به کشور های پیشرفته جهان را دیده اید که چنین سرگشته و متناقض باشد ؟  یا امام سوم اشان که تقریبا از سیاست هیچ چیز نمی داند وکشته می شود تا یزید بتواند صدها سال  بی دغدغه حکومت کند و با آل علی هر آنچه که می خواهد بکند  , با چنین نمادها یی می توان در دنیای امروز حرفی برای زدن داشت ؟ یا قهرمان امروز حاکمیت ” قاسم سلیمانی “ آن کس که در آغاز قرن بیست و یکم ، و در تلاش برای حل تضادهای منطقه ای فقط به سرکوب و ایجا د حکومت انحصا ری شیعه می اندیشد و تازه به فکر ا حیای روشهایی افتاده است که آمریکایی ها و انگلیسی ها  نزدیک به سیصد سال پیش در برخورد با بومیان قاره آمریکا و ا سترالیا و شبه قاره هند بکار می بردند . نگاهی به روشهای برخورد حشد الشعبی که تحت حاکمیت مستقیم جماران عمل می کند با مردم سنی عراق بیندازید ، نگاهی به  قرو آمدن بمب های بشکه ای بشار اسد متحد گوش بفرمان  ” جماران ”  بر سر مردم بیدفاع کشور خود بیندازید ، نگاهی به انسداد سیاسی در لبنان و تضعیف حکومتهای سراسری در آن کشورهاکه نتیجه مستقیم اتخاذ سیاستهای اشتباه از سوی جمهوری اسلامی در برخورد با حضور آمریکا در منطقه و درگیریهای قومی در این کشورها ست بیندازید تا مطمئن شوید حکومتی که راه حلی برای حل بحرانها ندارد توان نماد سازی و ارائه شخصیت های قابل اتکا را هم ندارد .

 در حوزه مسا ئل داخل کشور، یک فرد حکومتی پیدا کنید که یکی از اتهامات اختلاس ، سوء استفاده از قدرت ، فساد  اخلاقی  ، بی اعتنایی به اهداف ا ولیه انقلابشان در موردش مطرح نباشد ، احمد توکلی آن نماد ضد فساد حکومت اسلامی ، خود به سوء استفاده از بورس تحصیلی متهم است و خامنه ای آن امامشان که می گویند وقت بدینا آمدن فریاد ” یا علی ” سر داده است ، متهم مستقیم به استبداد سیاسی وباند بازی و دریافت منصب تقلبی اجتهاد  است . سپاه پاسداران آن سرداران نظامی   تجربی که  مانند رقبایشان قطعا از  دریا فت حقوق های نجومی ابایی ندارند متهم مستقیم به حیف و میل اموال در پرژه های میلیاردی سد سازی و میادین نفت و گاز پارس جنوبی هستند که آنقدر سد ساخته اند که کشور را با بحران زیست محیطی و جنگ آب روبرو کرده اند . می خواهم بگوبم نماد سازی نیاز به کارنامه موفقی اجتماعی – تاریخی  دارد که مردان و زنان مجری ان طرحها خود به قهرمانان ملتی مفروض تبدیل می شوند . جمهوری اسلامی در تاریخ شیعه و در کارکرد 40 ساله ا خیر شخصیتی قابل اتکا ندارد که بتواند به ان افتخار بکند و آنرا  بعنوان نمود و نماد وحدت ملی که در خاور میانه امروز سخت به ان محتاجیم ارائه دهد . در یک کشور اروپایی شاید به این نمادهای ملی نیاز چندانی نباشد ، نماد ملی آنان محصولاتی است که مارک ان کشور ها را بر خود دارد و به تمام جهان صادر می شود و  سیاستمدارانی که در مقابل قانون و مقررات مانند موم نرم هستند ، حکومت اسلامی کدام قهرمان موفق اجتماعی و تاریخی را دارد که به آن ا فتخار کند ؟ اینان خود از قهرمانا ن  تاریخی شیعه آنقدر وضعیت نزار و در مانده ای ارائه می دهند که بعد از گذشت 1400 سال هنوز باید بر آن حال و آن وضعیت زا ر زار کریست و اینان خود در  هر محرم با یاد آوری  تاریخ پر از محنت و شرایط کنونی خود زار زار گریه می کنند !

 هرچه بوده است مردان  و زنان سرگشته وگریان ومتکی به زور  بازو که اگر هم آنرا نداشته اند با گریه و مظلوم نمایی سعی در پیشبرد کارهایشان را داشته اند و شهدای زنده اشان هم که می بینیم در قامت فرمانده هان سپاه یا مامور اجرای طرحهای نئو لیبرالیزم و خصوص سازی و اخراج کارگران و شلاق زدن آنان شده اند و یا در سوریه و عراق می جنگند تا ضمن حفظ حکومت خود که از این رهگذر ضمنا  قلمرو سرزمینی ایران هم حفظ می شود ، به حضور آمریکا در منطقه خدمتی کرده باشند تا بتوانند از این رهگذر نیز  تضمین امنیت و فروش نفت و اجازه برای واردات کالا  از قدرتهای بین المللی حاضر در منطقه بگیرند .

 

مهدی خز علی ” اولین فعال سیاسی که کمبود نماد و شخصیت در حکومت اسلامی را حس کرد .

 

طرفدران سینه چاک حکومت اسلامی در قامت اصلاح طلبان حکومتی از سال بر روی کار آمدن ” خاتمی ” فقدان شخصیت قابل اتکا و احترام در فرهنگ حکومتی شیعه که ضمنا بتواند در دنیای مدرن امروز نیز برای متحد کردن مردم به دور پرچم جمهوری اسلامی  کاربرد داشته باشد را حس کردند . نزدیکی روز تا روز اصلاح طلبان حکومتی با اقشار متوسط و شهری و مرفه و نیمه مرفه در پی احساس کمبودی بود که ا ین دسته از حزب اللهی ها در اسلام و شیعه برای سازمان دادن زندگی شخصی و اجتماعی خود داشتند . بخصوص که این دسته از حکومتی ها اکنون به رفاه نسبی مالی  رسیده بودند و نمی توانستند  خود را در قالب روضه و به مشهد و کربلا و مکه رفتن محدود کنند . نزدیکی این دسته از حکومتی ها به طبقه متوسط در پی خود نزدیکی و احترام انان را به نمادهای فرهنگی ایرانی و باستانی را در پی داشت که ” احمدی نژاد ” با دریافت این واقعیت سعی در مصادره آن بسود ” اصولگرا��ان ” را داشت که با مقاومت و مقابله رو حانیون سنتی و مرتجع روبرو شد. اکنون مهدی خزعلی با دریافت تهی بودن فرهنگ شیعه از قهرمان ، قهرمانی و عناصر قابل اتکا برای ساختن محوری برای اتحاد مردم  به دور بیرق سبزآل همیشه گریان علی ، سعی در مذهبی کردن کوروش و پیامبر نامیدن وی دارد و این حرفهای وی بیشتر حرکتی سیاسی را نمایش می دهد که از هیچ اصالت تاریخی بر خوردار نیست .

 

اطلاعات سپاه خود دست بکار می شود

 

برداشت من اینستکه وزارت اطلاعات  حسن روحانی ، حتی اگر این خبر درست باشد که گزارش فعالیتهایش را مستقیما به ” خامنه ای ” می دهد بیشتر کار های ” خر حمالی ” اطلاعاتی را انجام میدهد ، بر خورد با روزنامه نگاران  ، دستگیر کردن فعالان مدنی ، تشکیل پرونده و سیر بازجویی و تعیین مدت زندان و احتمالا اجرای اوامر مقامات بالاتر برای عملیات ضد نفوذ عوا مل بیگانه ، اینها فعالیتهای وزارت اطلاعات هستند ، اما در ایران اسلامی اطلاعات سپاه و دفتر امور امنیتی در بیت خامنه ای ، این دو وظایفی را که در کشورهای پیشرفته بعهده مراکز جامعه شناسی در خدمت به اهداف استراتژیک نظام های  سیاسی است را خود با انجام می رسانند . ” حسن عباسی ” خود به فکر راه اندازی چنین مرکزی بود اما از آنجاییکه با سپاه در تضاد بود و به گرایش امام زمانی مصباح یزدی که روحانیت را از کار بیکار می کرد زیادی نزدیک شد ،  به بهانه ای به بیرون از حلقه نظریه پردازی برای حکومت پرتاب شد . ا طلاعات سپاه از مدتی پیش سعی در ا جرایی کردن طرحهایی داشت تا بتواند با احتیاط  بعضی از شعارهای اصلاح طلبان را از دست آنان بگیرد و به شکل مسخ شده ای آنان را باز اجرا نماید . این ضرورت از آنجا خود را نشان داد  که در چشم انداز احتمال حذف ” حسن روحانی ” که نقش محلل میان بدنه جنبش سبز حکومتی و اصولگرایان را بازی می کرد مطرح شد ، در این ارتباط است که با برگزاری سالگرد کشته شدگان گروههای مخالف دفن شده در “گورستان خاوران ”  آنطور که در سالهای پیش بود مخالفت نمی شود و 200-300 نفر در آن گورستان هر شعاری که می خواهند سر می دهند ، فعالیت دسته های چماقدار محدود شده و آنانرا برای روز مبادا در لیست انتظار نگاه می دارند ، بعضی از زندانیان سیاسی  به مر خصی می آیند ، اما  با فعالینی که قدرت بسیج حتی در فضای مجا زی داشته باشند بر خورد سخت می شود 16 سال زندان برای ” نر گس محمدی ” یا بر خورد سخت با ” آتنا دائمی ” و خانم ” گلرخ ایرایی ” از نمونه باز نشدن فضای سیاسی جامعه اما سا ختن فضایی که گویا نظام با زندانیان سیاسی و روشنفکران از در سازش در آمده است در این مقوله می گنجد.  پخش مصا حبه های بسیار افشاگر در چند ماه اخیر در باره فساد و اختلاس و فقر و فاقه و اعتیاد و حقوق های نجومی بالاتر از بی آبرو کردن قدرت رقیب یعنی ” روحانی ” ، سعی در بنمایش در آوردن فضایی دارد که در آن توده های مردم هر آنچه می خواهند در انتقاد از وضعیت موجود می گویند ، اما این مصا حبه ها بگونه ای تنظیم می شود که از یکطرف بمانند سوپاپ اطمینان خشم گوینده و شنونده را نسبت به اوضاع خالی می کند و از سوی دیگر فساد و اختلاس و نا کار آمدی در بخشهای غیر انتخابی مانند سپاه و بیت خامنه ای و آستانهای تولیت را که از منابع اساسی فساد سیا سی و اقتصادی در کشور هستند را مستثنی می کند .

در 7 ابان سالروز تولد “کوروش کبیر ” چه اتفاقی افتا د ؟

 

در ادامه چنین سیاستی ، با چشم داشت به بر روی کارآمدن جمهوری خواهان در آمریکا و احتمال  بصدا در آمدن طبلهای جنگ از سوی آنان واینکه رییس جمهورآینده آمریکا هر کس که باشد  به عربستان سعودی نزدیکتر خواهد شد  نیاز به جذب طبقه متوسط که بشدت به نمادهای ملی و باستانی ایرانی علاقنمد هستند ، از مدتی پیش در صدا و سیما ، پخش سرودهای ملی  ایران وطنم و .… آغاز شد ، نیاز به ایجاد فضای دشمنی با عربستان سعودی که نه دقیقا ا ما تحقیقا حمایت خود را از سازمان مجاهدین خلق و حزب دموکرات کردستان ایران که اکنون مشی نظامی و برای ایجاد نا امنی دز مناظق مرزی ایران را پیشه کرده است ، مطرح شد .  نیاز به ایجاد فضای دشمنی با عربستان سعودی و اعراب تا به آنجا پیش رفت که بعضی سخنگویان در صدا و سیما  از حمله وحشیانه اعرا ب به ایران  در صدر اسلام سخن بمیان می آوردند اما یاد آور می شدند که این حمله های وحشیانه در زمان خلیفه ” عمر ” انجام شده است .

اتاق های فکری – اطلاعاتی نظام می دانستند که در 7 آبان و بطور معمول تعدادی از جوانان ملی گرا به ” پاسار گاد ” خواهند رفت ، امسال  و  به مانند هر سال ار گانهای اجرایی  دولتی که اساسا در جریان طرحهای سازمانهای عالی اطلاعاتی  و امنیتی نظام نیستند ، به سازمانهای گردشگری و توریستی فرمان دادند که در روزهای منتهی به 7 ابان از پذیرش توریست به آن مناطق خود داری نمایند . از سوی دیگر همکاری نیروهای انتظامی با شرکت کنندگان در مراسم به حدی چشمگیر بود که حتی ” رضا پهلوی ” هم از این همکاری تشکر کرد . اطلاعات سپاه با عدم ممانعت جدی در بزرگداشت این مراسم به چند هدف رسید .

 

  • تقویت جو و فضا بر ضد عربستان سعودی با سر دادن شعارهای ضد عربی ” هرچه بلاست از عربهاست ” ، به حدی که اگر  هر وقت رسما و از سوی ار گانهای تبلیغاتی حکومت اعلام و ثابت  شود که مجاهدین و یا شاهزاده رضا پهلوی ، متحد سعودی ها هستند ، خود بخود مورد نفرت عموم قرار می گیرند .
  • شعار دهندگان اصلی مراسم و نه شعار های حاشیه ای ، شعار های کنترل شده می دادند ، در این مراسم یک شعار در دفاع از جنبش سبز ، زندانیان سیاسی ، مخالفت با اعدامها ، در حمایت از سازمان مجاهدین خلق داده نشد ، اینکه بگوییم در میان آنهمه جمعیت _ حدود 30-20 هزار نفر هیچ هوادار مجاهدین یا میر حسین وجود نداشته است ، غیر واقعی است اما تجهیزات و دوربین ها بیشتر از فریادهایی تصویر برداری کرد و در فضای مجازی پخش شد که در راستای اهداف سازمانهای اطلاعاتی نظام بود .
  • سر داده شدن شعارهایی که از غارت ایران توسط سردار بی مروت و یا حتی دفاع از پهلوی ها سخن می گفت شعار هایی است که یا از کنترل خارج شده وسر داده شدند و یا می تواند برای نشان دان فضای ازاد در جامعه و خالی شدن انرژی انفجاری جوانانی باشد که بازگشت به عصر پهلوی را بعنوان آلتر ناتیوی برای وضعیت فاجعه بار امروز می دانند .
  • شنا سایی عناصر فعال طرفدار بازگشت سلطنت و دستگیری آنان که بطور خود جوش و مردمی به این مراسم امده بودند . افرادی مانند “ احمد خان بارانی “ ، ” عالی پیام ” و دهها نفر دیگر که در شبکه های اجتما عی خبر دستگیری آنان و بعد از مراسم 7 ابان اعلام می شود و خبری از سرنوشت آنان در دست نیست .
  • سر دادن شعار اتحاد اقوام وضدیت با تجزیه طلبی و حمله احتمالی خارجی که از یکسو از اهداف اساسی جنبش آزادی خواهانه و ضد استبدادی مردم ایران است اما از دیگر سو ، رژیم در حال حاضر از سر داده شدن این شعار توسط مردم تظاهر کننده و نه بلند گوهای رژیم ، این استفاده را برد که این مردم و این کشور در مقابل طرحهای مجاهدین و حزب دموکرات کردستان و حامیان خارجی آنان متحد و بر علیه هر مداخله گر خارجی خواهند ایستاد .
  • حکومت شعارهایی را که خود نیاز داشت با فرستادن یک سلول شعار دهنده و مجهز بدرون جمعیتی که بطور خود جوش به پاسارگاد آمده بودند ، از زبان ، مردم تظاهر کننده داد .
درسهایی که باید از 7 آبان 1395 گرفت
  • جمع شدن به دور شعارهای مبتنی بر اتکا بر فرهنگ باستانی – آریایی در میان مردم آنقدر قوی است گه جمهوی اسلامی را بفکر مصادره این شعار ها و سوء استفاده از آنها کرده است
  • نظام دیکر هیج قهرمان ، شخصیت و افراد قابل اتکا یی برای بوجود آوردن جو همبستگی ملی ندارد از امت سازی خود نیز بشدت سر خورده است و راهی ندارد جز اینکه نمادهای ملی – جهانی مانند کوروش را برای متحد کردن مردم در مقابله با فضای تها جم اقتصادی – سیاسی و نظامی را تقویت کند . تقویت چنین شعارهایی برای نظام شمشیر دولبه است که می تواند د ر ادامه بضرر خود آنها تمام شده و با توجه به اینکه ، آنان تا کنون بدنبال ساختن امت اسلامی بوده اند ، دورویی و عدم صداقت انها را د رمیان مردم و هواداران خود چه در داخل و چه در میان شیعیان منطقه گسترش دهد
  • گسترش شعار های ملی گرایانه و توجه مردم به تاریخ  پرا فتخار و شخصیتهایی مانند کوروش کبیر که اکنون دیگر نه فقط به  یک نماد ایرانی که یک به نماد جهانی آزاد اندیشی تبدیل شده است ، اولین نطفه های مقاومت  مردم در مقابل هویت جعلی اسلامی ایرانی – عربی (  فرهنگ شتر گاو پلنگ شیعه اصولگرا  ) است . مردم این هویت را جعلی می دانند و بدنبال بازگشت به هویت اصیل خود در  زمینه دنیای مدرن هستند . و نزدیکترین و منسجمترین دستگاه فکری – ملی ، زنده و بروز کردن فرهنگ ایرانشهری است . مردم به این مهم پی برده اند ، حاکمیت در پی مصادره این سرمایه بنفع خود است ، ما باید ضمن افشای این دورویی ، واقعیت نیاز ایرانیان به زنده کردن نمادهای ملی – باستانی خود را تبلیغ نماییم .

 در بخش دوم این نوشته به موضع گیری گروههای اپوزیسیون و رژیم اسلامی  در باره گردهمایی ایرانیان در پاسارگاد در روز 7 آبان خواهیم پرداخت .

بخش دوم این مقاله را در اینجا بخوانید 

-*//*—*/*-*/*-*/*-*/*–*/*–*/*-*/*–*-/*–///-**-/*-**-/-**/*-*/*/-*-/

Tagged as: , , , , , ,

Categorised in: فرهنگ ، تاریخ و جامعه, سیاست

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Start here

%d bloggers like this: