تحلیل سیاسی هفته
چرا داعش به ایران حمله نمی کند ؟ طرح ناتوی اسلامی … انفجار انتجاری در شهر سنت پیترز بورگ ، حمله شیمیایی در سوریه و حمله موشکی آمریکا به سوریه
در 14 آوریل 2017 مطابق با 25فروردین سال 1396 بعضی از وقایع مهم سیاسی هفته گذشته را مورد بررسی قرار می دهیم . .
1- فروکش کردن تلاشهای عربستان سعودی برای منزوی کردن هرچه بیشتر ج.ا. وبه فراموشی سپرده شدن موقتی طرح تشکیل
ناتوی اسلامی از سوی عربستان سعودی و کشورهای حوزه خلیج فارس
عقب نشینی های گام به گام ترامپ از بررسی مجدد ” برجام ” و حمله به ایران
انفجار در متروی سن پترزبورگ روسیه و تشابه آن با انفجار در مترو و فرودگاه “بروکسل ”
موضوع حمله شیمیایی ” بشار اسد ” و واکنش نطامی ” آمریکا ” در حمله به فرودگاه نظامی الشعیرات .
طرح تشکیل ناتوی اسلامی که با توجه به فرماندهی و ستون فقرات امنیتی تشکیل دهنده آن بهتر است نام آنرا “ناتوی خصوصی ترامپ و نتانیاهو “و عربستان سعودی بر علیه جمهوری اسلامی بنامیم علیرغم شروع پر هیاهیوی خود ، همانطور که پیش بینی میشد فعلا به محاق فراموشی فرورفته است و بعنوان طرحی جانشین البته می تواند هر زمان فعال شود .
کنفرانس امنیتی مونیخ ،که در ماه فوریه 2016 و بهمن 1395 بر گزار شد را می توان نقطه عطفی در همگرایی روز افزون آمریکای ترامپ و اسراییل نتا نیاهو از یکسو و کشورهای مسلمان و عرب منطقه در اشتراک مواضع بر علیه ایران دانست . . این گردهمایی از سوی نمایندگان عربستان سعودی ، آمریکا و ترکیه و کشورهای حوزه خلیج فارس ، عملا به جلسه ای برای حمله به مواضع ایران و اشارات غیر دوستانه به متحدان بین المللی وی یعنی روسیه و چین تبدیل شد .
علت اینکه این اتحادیه ” ناتو” عربی – اسراییلی و آمریکایی بر خلاف ادعاهای فعالان آن نه بر علیه تروریسم که بر علیه “ایران” است اینستکه اتفاقا سه نیروی اصلی یعنی روسیه ، ایران وسوریه که در زمین و بطور واقعی در حال جنگ با یکی از وحشی ترین نیروهای تروریستی جهان یعنی ” داعش ” هستند مورد تهاجم دیپلماتیک و تهدید نظامی و حتی مداخله نظامی نظامی بنیان گذاران ” ناتو” ی عربی هستند . آیا عربستان سعودی با داعش می جنگد؟ ترکیه یا اسراییل در کدام زمین با داعش سرشاخ شده اند ؟ تهاجمات و قطع همکاری های مشکوک ترکیه و بازگشت آمریکا در جنگ فعال با داعش در موصل و در مورد ترکیه در سوریه فقط وقتی حالت اجرایی و عملیاتی بخود گرفت که این دو کشور مطمئن شدند ، ” داعش ” در حال از دست دادن زمین و لاجرم قدرت خود است. یکی از مواردی که مطرح می شود اینستکه :
چرا داعش به ایران حمله نمی کند ؟
مشکوک تلقی کردن چرایی حمله نکردن ” داعش ” به ایران که از سوی ” عربستان سعودی ” مطرح می شود و اینکه چرا ” داعش ” جنگ با ج.ا. را به داخل شهر های ایران نمی کشاند و این نتیجه که پس داعش با ج.ا. اتحادی نهانی دارد ، نیز ادعایی ضعیف است ، چه اینکه برای مبارزه چریکی با یک حکومت مستقر و پلیسی مانند جمهوری اسلامی ، باید تشکیلاتی مبتنی بر اصول مبارزه ” چریک شهری ” داشته و با شهر و منطقه و فرهنگی که باید در آنجا عملیات ” چریکی ” کرد آشنایی کامل داشت ، که داعش فاقد حداقل شناختهای لازمه برای راه انداختن عملیات چریکی در داخل ایران است . داعش اگر بخواهد هسته های عملیاتی خود را وارد ایران کند ، افراد آن با توجه به بیگانه بودن بسرعت مورد شناسایی قرار می گیرند در صورتیکه همین سازمان برای اجرای عملیات در کشور های عربی با این مشکل روبرو نیست ، از سوی دیگر داعش و گروههای تکفیری توان سازماندهی عملیات پیچیده را نداشته و عموما در موارد ضعف قدرت مرکزی و نابودی دولتها ی کشور های منطقه که پس از حمله خارجی صورت گرفته است ، به مانند گروههای راهزن و جنایتکار امکان اجرای عملیاتی را پیدا می کنند
تقسیم وظایف بر پا کنندگان “ناتوی عربی ”
آنچه که با اطمینان در باره این اتحاد می توان گفت اینستکه نقش رهبری عملیاتی و اجرایی در چنین اتحادیه مفروض نظامی بر عهده ” آمریکا ” ، نقش ” اطلاعاتی – امنیتی ” بر عهده اسراییل ، و با کمال تاسف نقش گوشت دم توپ و نیروی زمینی را می خواهند بر عهده ارتش ترکیه و پاکستان و مصر بگذارند . شیخ نشین های خلیح فارس و عربستان سعودی نیز نقش تامین مالی چنین اتحادیه ای را خواهند داشت .
اگر بپذیریم که نقش فرماندهی و ستون فقرات امنیتی اطلاعاتی ” ناتوی” اسلامی بر عهده آمریکا و اسراییل است قابل فهم است که چرا این طرح موقتا ، غیر فعال شده است ، و علت آن اینستکه سیاستهای خاور میانه ای ” ترامپ ” هنوز قوام لازمه را نداشته و دستگاه مشاوران ترامپ خود در این مورد دچار سر در گمی و عدم قاطعیت است .
خلاصه اینکه ترکیه و عربستان سعودی و پاکستان که این آخری سعی دارد مسئولیت انتصاب ” ژنرال راحیل شریف ” رییس پیشین ستاد مشترک ارتش خود را بعنوان رییس این ناتو از خود سلب کند ، با این همه دبدبه و کبکبه خود توان تصمیم گیری در هیچ موردی را ندارند و این موضوع ، یکبار دیگر وابسته بودن سیاستمداران و رهبران این کشور ها را به دستگاه سیاست گذاری آمریکا اثبات می کند . از سوی دیگر اگر روزی این کشورها برهبری آمریکا ، هر گونه حمله ای بر علیه کشور ما ایران را سازمان دهند آنروز روز عید ج.ا. است و خود بهترین حربه تبلیغاتی را بدست ج.ا. خواهند داد تا بتواند البته بدرستی هم ادعا کند که رهبران کشور های اسلامی همراه با اسراییل و آمریکای مسیحی و یهودی ، مردم یک کشور مسلمان را مورد حمله نظامی قرار داده اند و با این حربه بخشهای وسیعی از مردم این کشور ها را بر علیه دولتهای خود به اعتراض وادارد .
با توجه به مسائل فوق است که طرح ناتوی اسلامی – عربی – امریکایی – اسراییلی ، زمینه قوی اجرایی نداشته است و این در حالی است که مدتی پیش همین کشور ها در ” آمریکا ” مانور مشترک نظامی برگزار کرده و ” راحیل شریف ” در ادعایی که نشاندهنده مسلط نبودن وی به امور سیاسی منطقه بود از ” پاک کردن ایران ” از روی نقشه جغرافیا دم زده بود . کوتاه سخن اینکه دولت ترامپ خود از استحکام لازم و حمایت اجتماعی و قانونی و انسجام تئوریک و توان لازمه توجیه حمله به ایران و یا حتی تشدید تحریمها بر علیه جمهوری اسلامی بر خوردار نیست سعی فراوان دارد تا وزنه و بدنامی حمله به ایران را بردوش ترکیه و عربستان و مصر بگذارد و اینان نیز از ترس ننگ ابدی همراهی با اسراییل و آمریکا برای حمله به ایران این قلب تپنده آسیای میانه و خاور میانه سعی داشته اند تا یکبار دیگر سرباز آمریکایی تن به چنین حمله ای بدهد که ” ترامپ ” تا کنون جرات دست یازدیدن به چنین ریسکی را متحمل نشده است
-عقب نشینی گام بگام ترامپ از طرحهای اولیه خود و بازگشت به نقش سنتی آمریکا در منطقه و جهان .
بنظر می رسد که بعد از به چالش کشیده شدن فرمان اجرایی “ترامپ” در مورد منع ورود مسلمانان 6 کشور به آمریکا توسط دادگاههای ایالتی ، بعد از عدم توانایی ترامپ در به چالش کشیدن تفوق اقتصادی چین ، بعد از استعفای ” مایکل فلین ” مشاور امنیت ملی ” ترامپ” با توجه به افتضاحات مالی در ارتباط با لابیگری برای دولت ترکیه و روسیه ، بعد از کنار گذاشتن ” استیو بنن ” مغز متفکر سیاستهای اسلام هراسی ، وی و تیم مشاورانش تعادل سیاسی خود را از دست داده اند .
این عدم تعادل را می توان در عقب نشینی های زیر مشاهده کرد :
در روز 4 آوریل ، 15 فروردین سال جاری ، سناتور ” باب کورکر ” اعلام کرد طرح پیشنهادی وی و 13 سناتور دموکرات و جمهوریخواه برای اعمال تحریمهای سنگین تر در عرصه های موشکی و حقوق بشر و بر علیه سپاه پاسداران ، به اجرا در نخواهد آمد . وی علت این تعویق را نگرانی های دول اروپایی از تاثیر منفی اعمال این تحریمها بر سرنوشت “دولت اعتدال” در انتخابات آتی ریاست جمهوری اعلام کرد . از یاد نبریم که در اوان بر سر کار آمدن ” ترامپ” متحدان ایرانی وی از جمله ” حمزه پور” از اینکه در چند ماه آینده تکلیف ج.ا. روشن خواهد شد حرف می زدند و امروز مقامات آمریکایی و عربستان و اسراییل که برای شدت عمل بر علیه ج.ا. لحظه شماری کرده و منتظر ” ترامپ ” بودند از تاثیر منفی اعمال تحریمها بر سرنوشت دولت اعتدال سخن بیمان می آورند .. درست در چنین شرایطی که ” ترامپ ” در چنین نقطه ضعیف سیاسی قرار دارد اما احتمال دست زدن وی به حملات مرگبارو ناجوانمردانه تاکتیکی مانند حمله به پایانه های نفتی ایران یا حمله موشکی به یکی از سایتهای اتمی وجود دارد که چنین حمله ای خود نیز می تواند با جواب نظامی سپاه روبرو شود و بنظر نمی رسد عقل سلیم چنین اقدامی را تجویز کند ، اما با توجه به شکست های پی در پی تیم ” ترامپ ” در چند ماهه اخیر ، وی ممکنست برای جبران این شکست ها به چنین کارهای پر مخاطره ای دست بزند .
ترامپ و متحدانش بسراغ روسیه و سوریه می روند :
در هفته گذشته چند حادثه مهم در ارتباط با ” فدراسیون روسیه ” قابل توجه بود که جدا از خود حادثه ، تفسیر آن نکاتی را روشن می کند :
- انفجار در متروی شهر ” سنت پیترز ” در سوم آوریل مطابق با 14 فروردین
با دقت نظر درحمله تروریستی که در ” سن پیترزبورگ ” اتفاق افتاد می توان به جرات ادعا کرد که این حمله با سایر حملاتی که در چند ماهه اخیر در شهر های اروپایی اتفاق افتاد متفاوت اما شیبه به انفجار در برئدگاه بروکسل در سال گذشته است . نوع و شکل اجرای اغلب حملاتی که در چند ماهه اخیر در اروپا اتفاق افتاد بیانگر ماهیت غیر تشکیلاتی حملات تروریستی بود . در این حملات افرادی که خود بطور فردی حاوی تفکر ضد بشری ” داعشی ” بودند ، سوار بر یک کامیون یا با بدست گرفتن دشنه یا تبر بجان مردم و افراد بیگناه می افتادند . این شکل عملیات بیانگر اینستکه چنین عملیاتی فاقد بر نامه ریزی سازمانی و تشکیلاتی بود و تنها مدتی بعد از حادثه ” داعش ” آن عملیات را بخود منسوب می کرد . اما آنچه که در روسیه و در جریان آن عملیات اتفاق افتاد بیانگر این واقعیت بود که این حمله سازمان یافته ، تشکیلاتی و برنامه ریزی شده از یک مرکز هدایت بود . شکل عملیات بسیار شبیه نوع عملیاتی بود که در تاریخ 23 مارس 2016 مطابق با سوم فروردین 1395 در شهر بروکسل بلژیک اتفاق افتاد . در آن عملیات تروریستی ، ابتدا دو بمب درساعت 7،57در فرودگاه بروکسل توسط دونفر که بعدا هویت انان ” ابراهیم البکراوی ” و ” نجیم عشراوی ” اعلام شد منفجر و در ساعت 9،11 نیز یک بمب در متروی بروکسل منفجر شد ، تصاویرثبت شده توسط دوربین های کنترل نشان می داد که در هر دو مورد فرودگاه و متروی بروکسل شخص سومی ، تروریست های انتخاری را همراهی می کرده است که قبل از وقوع انجار محل را ترک کرده است . در انفجار شهر سنت پیترز نیز این الگو تکرار شده است .
در ” پیترز بورگ ” نیز یکنفر فرد تروریست انتحاری ” اکبر جان جلیل اف ” را تا محل انفحار همراهی کرده است که می تواند فرد جایگزین عملیات در صورت اجرا نشدن عملیات یا فردی که عملیات پشتیبانی را اجرا می کرده است باشد . تصویر فرد دوم در فیلم دوربین های کنترل محوطه ایستگاه و فاصله وی با تروریست معدو م کاملا قابل مشاهد ه است . در این انفجار نیز یک بمب منفجر نشده در ایستگاه مترو ” واستانیا ” ( قیام ) پیدا شد ، دقیقا مانند بمبی که در ایستگاه قطار در بلژیک بصورت عمل نشده پیدا شد که این مورد اخیر البته می تواند اتفاقی باشد . عملیات انفجار در ” سن پیترز ” نشان داد که ” داعش ” علیرغم ضربات مهلکی که در سوریه و عراق خورده است ، هنوز امکانات محدود عملیاتی و احتمالا تحت کنترل سازمانهای جاسوسی کشورهای دشمن روسیه ، در اختیار دارد که این خود می توانست دادن اخطار در ابعاد اولیه به روسیه باشد ، در نطر داشته باشیم که این عملیات در سوم آوریل 14 فروردین ؛ حمله شیمیایی به خان شیخون در 4 آوریل 15 فروردین و حمله موشکی آمریکا به فرودگاه نظامی : الشعیرات در هفتم آوریل 18 فروردین صورت گرفت
وقوع حمله شیمیایی به منظقه ” خان شیخون ” و حمله موشکی آمریکا به فرودگاه “الشعیرات ” در سوریه
تا کنون هیچ تحقیقات مستقلی و یا حتی از سوی آمریکا و متحدانش در مورد عامل بمباران شیمیایی ” خان شیخون ” صورت نگرفته است و به درخواستهای روسیه و سوریه نیز در این مورد ترتیب اثر داده نشده است ، تنها دلیل آمریکا و متحدانش در باره این موضوع ویدیوهایی منتسب به حادثه ای است که نشان می دهد تعدادی کودک و بزرگسال در وضعیت فجیعی در حال جان دادن بوند . این ویدیو ها بسرعت در فضای مجازی و سازمانهای بین المللی دست بدست شده و دولت آمریکا بر اساس این ویدیو ها در با مداد روز جمعه 7 آپریل ، 18 فروردین اقدام به حمله موشکی به فرودگاهی نظامی در مرکز سوریه کرد . با توجه به شباهت این صحنه ها به عملیاتی که قبل از حمله به عراق برای صحنه سازی در اثبات وجود سلاحهای کشتار جمعی در عراق صورت گرفت ، با توجه به اینکه آمریکا و متحدان محلی وی در چند سال اخیر مواضع بسیاری را در مقابل حکومت اسلامی ایران و سوریه از دست داده اند ، اقدام به جنین عملیات ایذایی ئ بر اساس مدارک ساختگی ، قابل فهم است . از خاطر نبریم که ویدیوهای ارائه شده از سوی معارضان سوری ، از طرف سازمانهای مستقل پزشکی سوئدی بعنوان ویدیوی های جعلی اعلام شد و این متخصصان نشان دادند که الف : محتوی سرنگ اساسا به درون قلب کودکان تزریق نمی شود ب: فردی که سوزن را بدرون بدن کودک فرو می کند ، اساسا فردی متخصص نیست ، چون وقت کشیدن سوزن از بدن فرد ، هر دانشجوی سالهای ابتدایی دانشکده پزشکی بخوبی می داند که باید با دو انگشت در دو طرف سوزن ، پوست محل تزریق را نگه داشته تا هنگام کشیدن سوزن به بیرون پوست با آن به بالا کشیده نشده و موجب آزار بیمار نشود ، در این ویدیوها مشاهده می شودکه فردی که نمایش تزریق کردن را بازی می کند حتی این نکات اولیه را هم رعایت نمی کند . من با توجه به اینکه تا سالهای آخر رشته پزشکی تحصیل کرده ام و با این موارد باندازه کافی آشنایی دارم بخود حق می دهم که صحنه های نجات در ویدیوی های مربوطه را مشکوک و غیر تخصصی تلقی نمایم
بنظر می رسد که ویدیوها نمایشی برای دادن مجوز به ترامپ برای حمله راکتی به سوریه بوده است . در عین حال از خاطر نباید برد که وقوع حمله شیمیایی از سوی ” دولت سوریه ” را تا یک منبع بیطرف بین المللی تایید نکند نمی توان به هیچکدام از طرفین نسبت داد . اما با توجه به صحنه سازی های مقدم بر حمله به عراق ، صحنه سازی هایی که حتی مایک فلین قصد داشت کشته شدن تفنگداران و کنسول آمریکا در ” بنغازی ” لیبی ر را به ” ج.ا. نسبت دهد ، اخبار دروغ مبنی بر اینکه سربازان عراقی در سال 1990 ، سرم و برق دستگاههای حیاتی بیمارستان کودکان کویتی را قطع کرده اند وبر اساس چنان اخبار دروغی ، حمله به ” عراق” سازمان داده شد و در نتیجه چنان حمله ای امروز با عراق تجزیه شده تحت رهبری شیعیان روبرو هستیم ، می توان با احتیاط گفت که تمام این تمهیدات برای فراهم کردن زمینه حملات موشکی و از دور آمریکا به منظقه و حتی ممکنست به ایران باشد که چشم انداز بسیار خطرناکی را در مقابل مردم و دولتهای منطقه قرار می دهد .
*************************************************************************************
Leave a Reply