در نیمه شب 25 مهر 17/10/2017 نیروهای دولت مرکزی عراق متشکل از ارتش و شبه نظامیان ” حشد الشعبی ” ، با ورود به مرکز شهر کرکوک ، به ادعاهای ” قلمرو کردستان عراق ” مبنی بر تعلق ” کرکوک ” به مناطق تحت کنترل ” اقلیم ” کردستان ، پایان دادند . و در ادامه بر بلندی های استراتژیک “سنجار ” نیز تسلط یافتند .
درگیری های اندک و تقریبا ناچیز میان نیروها ی دولت مرکزی عراق و” پیشمرگه های مستقر در ” کرکوک” و اطراف آن ، و عقب نشینی نیروهای موسوم به ” پیشمرگه ” ، خبر از توافقی پشت پرده برای پرهیزاز رودرویی نظامی میان ارتش عراق و پیشمرگه ها می دهد . ” مسعود بارزانی ، عقب نشینی از کرکوک را ابتدائا ناشی از خیانت بعضی از سران پیشمرگه و بعدا به علت تصمیات اشتباه این رهبران دانست که در این سخنان منظور وی مشخصا رهبران ” اتحادیه میهنی ” بود .
” بارزانی “و طرفدارانش که با حمایت علنی ” نتانیاهو” و ” قولهای پشت پرده محا فظه کاران آمریکایی ، اقدام به برگزاری رفراندوم استقلال کردند ، به این حقیقت توجه نکردند که “ترامپ” به خاطر آنان با دولت مرکزی عراق ، وارد جنگ نخواهد شد و این اقدام به تحریک ترکیه ،ایران وروسیه منجر شده وزمینه ساز برپاشدن جنگ ئیگری در منطقه خواهد شد که نه کردها و نه سایردولتها و مردم منطقه توان تحمل عواقب آنرا نخواهند داشت .” رحیم رشیدی ” روزنامه نگار و فعال سیاسی کرد مقیم آمریکاکه قبل از برگزاری رفراندوم در مصاحبه ای که بعد از ملاقات با ” نیکی هیلی” و ” ولید فارس ” مشاور ارشد ” دونالد ترامپ” و شرکت در نشستی در دانشگاه “جان هاپکینز” در باره ” تخلفات دولت عراق در باره حقوق اقلیم “سخن می گفت ، از ” مسعود بارزانی ” بعنوان ” یکی از رهبران “ناتو” و از پیشمرگه ها بعنوان سربازان ” ناتو” نام برد و از حمایت عربستان سعودی و آمریکا و اسراییل ، از استقلال “کردستان عراق” سخن بمیان آورد . ادعاهایی که در شکست سخت ” بارزانی ” در “کرکوک ” رنگ باخت و نیاز به قدرت گیری نیروهای ” میانه رو ” اتحادیه میهنی کردستان عراق را در منطقه خودمختار بیشتر و بیشتر نشان داد.
” بارزانی ” باید از تجربه “ساکاشویلی “در “گرجستان ” که با اغواهای ” آمریکا ” ، سعی در رودرویی با ” روسیه” و تبدیل کشور خود بعنوان منطقه متحد ” ناتو” کرد و اکنون به ” اواره ای بدون تابعیت ” تبدیل شده درس می گرفت و از اقدامات ماجراجویانه پرهیز می کرد .در “گرجستان ” نیز در پی اقدام ” رییس جمهور وقت آن کشور ” ساکاشویلی ” برای در اختیار گرفتن کامل دو منطقه خود مختار ” ابخاز” و ” اوستیا ” ، تهاجم ” گسترده روسیه ” به آن کشور در سال 2008 بوقوع پیوست و نیروهای ارتش روسیه تا نزدیکی ” تفلیس” پیشروی کرده و دولت وقت ” گرجستان” که با پشتگرمی سیاستمداران محافظه کار آمریکایی دست به این اقدام زده بود ، با عدم حمایت و دخالت دولتهای جهان در این موضوع روبرو شد .
“مسعود بارزانی ” در سخنانی با اشاره به ورود ارتش دولت مرکزی عراق به منطقه ” کرکوک ” از تصمیات اشتباه بعضی رهبران کرد و پیشمرگه ها بعنوان علت عقب نشینی و حتی فرار نیروهای ” اقلیم ” نام برد . بنظر می رسد وی تا کنون نیز حاضر به پذیرش واقعیتهای میدانی عراق و خاورمیانه و تغییرات بزرگی که در افکار عمومی و دولتهای منطقه و در مخالفت با براه افتادن جنگ جدیدی در منطقه در جریان است نیست .
رهبری ” اقلیم کردستان ” باید در دست نیروهای با تجربه تر سیاسی مانند ” اتحادیه میهنی ” و ” جنبش تغییر ” قرا گیرد و از ماجراجویی های جدید پرهیز نماید .
Leave a Reply