سرتیترهای موضوعات داخلی
- اطلاعیه بانک مرکزی در مورد عدم تحویل ارزهای صادراتی از سوی اسدالله عسگر اولادی
- حمله امام جمعه بندر عباس به روحانی ، تشنج در حین سخنرانی ” روحانی ”
3-تحرک روز افزون ” اپوزیسیون ایرانی ” در آمریکا
عناوین اخبار خارجی
- سفر “بن سلمان به پاکستان ”
- افشای تلاش ” ترامپ ” برای صدور تجهیزات هسته ای به عربستان سعودی
در خواست خروج نیروهای خارجی مستقر در عراق از سوی جریان مقتدی صدر
********************************************************
- اطلاعیه بانک مرکزی در مورد عدم تحویل ارزهای صادراتی از سوی اسدالله عسگر اولادی
در هفته گذشته ” بانک مرکزی ” اطلاعیه ای با این عنوان صادر کرد : عسگراولادی ارز حاصل از صادرات را وارد چرخه اقتصادی نکرده است ، لازم به توجه است که صدور این اطلاعیه در پی اظهار نظرها ومصاحبه های این تاجر سرشناس که همه وی را بعنوان یکی از متحدان و تامین کنند گان امور مالی ” موتلفه ” می شناسند یعنی ” اسدالله عسگر اولادی ” اتفاق افتاد. بنظر میرسد ” عسگر اولادی ” بعنوان پدر خوانده “موتلفه بازار” به تلاشهای اجرایی سایر اصولگرایان برای تخریب دولت روحانی پیوسته است . وی در یکی از مصاحبه های اخیر خود مستقیما از تصمیم خود مبنی بر عدم تحویل ارز حاصله از صادرات خود به سامانه ” نیما ” که توسط بانک مرکزی راه اندازی شده دفاع کرد و عملا ” دولت روحانی ” را به چالش کشیده و از سرنهادن به تصمیم دولت، خود داری کرد . این تشکل دولت گرا ، که همیشه از ” اقتصاد دولتی ” حمایت می کرده ، اکنون و بنا به مقتضیات روز سیاست ، از شعار دولت کوچک که شعار ” نئو لیبرال های ایرانی ” است دفاع می کند . اصولگرایان امید دارند که با نا کار آمد نشان دان دولت روحانی در انتخابات آینده ریاست جمهوری ، بار دیگر کنترل قوه مجریه را در دست بگیرند ، هر چند که اگر این گرایش سیاسی بتواند دولت را در دست بگیرد جز هدایت امکانات مالی و نه کمک به سرمایه گذاری را بسوی بازاری های وابسته به خود و صاحبان کسب و کار خرد کار دیگری نخواهد کرد و نمی تواند مشکل عدم سرمایه گذاری در صنعت و بزرگ و صنایع کوچک را حل کند ، مجلس شورای اسلامی در روز 21/02/2019- 02/12/1397 تصویب کرد که کلیه صادر کنند گان باید ارز حاصل از صادرات را به دولت تحویل دهند ، اما یک صادر کننده که قیمت بالای ده هزارتومان برای یک دلار در بازار آزاد را می بیند طبیعی است که دلار خود را به زیر این قیمت به سامانه نیما تحویل نخواهد داد . ” موتلفه ” و عسکر اولادی باید بدانند که مشکلات آنان با بروی کار آمدن اصولگرایان هم حل نشده و به مشکل میان نظام از یکسو و بازار و توزیع کنند گان خرد از سوی دیگرتبدیل خواهدشد. از یاد نبریم که دو نظام سیاسی قاجاریه و پهلوی در رودررویی با همین دو بخش مهم اقتصاد در ایران دچار بحران منجر به سقوط شدند .
حمله امام جمعه “بندر عباس ” به ” حسن روحانی “
با بالا گرفتن تضاد میان دو جناح اصولگرا و اعتدال ، ائمه جمعه بعنوان دستگاه تبلیغاتی ” بیت خامنه ای ” حملات همه جانبه ای رابرعلیه روحانی شروع کرده اند . در جریان سفر ” حسن روحانی ” به ” بندر عباس ” آیت الله نعیم آبادی خطاب به حسن روحانی گفت : ” افتتاح طرح هایی مانند پالایشگاه خوب است اما اینگونه اعمال مشکل سفره مردم را حل نمی کند، مردم از انقلابشان راضی هستند و به رهبرشان عشق می ورزند، در 22 بهمن دیدید اما باید مشکل مردم را باید حل کنیم.” در این جمله چند نکته قابل اشاره نهفته است . این امام جمعه همان فردی است که در زمان ” شکایت کارگران کارخانه آلومینیوم المهدی ” مبنی بر اخراج آنها در پی خصوصی سازی کارخانه و مراجعه آنان به نماز جمعه ، مستقیما گفت که ” این که حق با چه کسی است مرا وارد این بازی ها نکنید و نماز جمعه جای این شلوغ بازی ها نیست ” ، اکنون که رای خامنه ای بر تضعیف ” حسن روحانی ” قرار گفته این امام جمعه مزور برای سفره مردم دل می سوزاند .
آنچه که درمراسم سخنرانی ” روحانی ” در بندرعباس بچشم می خورد حضور اصولگرایان بصورت سازمان یافته بود که با ایجاد سروصدا و سر دادن شعارهای ضد برجام سعی در تضعیف موقعیت رییس جمهوری منتخب شورای نگبهان داشتند .
3-تحرک روز افزون ” اپوزیسیون ایرانی ” در آمریکا
در هفته های اخیر همراه با تشدید لحن مقامات کاخ سفید بر علیه ج.ا. اپوزیسیون ایرانی هوادار “دونالد ترامپ ” و ” برایان هوک ” رییس گروه موسوم به ” اتاق ایران ” نیز به فعالیتهای تبلیغاتی و مبارزاتی خود شدت بخشیده اند ، ملاقات با سیاستمدارن آمریکایی ، فعالیت در فضای مجازی و دامن زدن به انتشار بد رفتاری خود سران آتش باختیار با زنان و مردم و همچنین انتشار ویدیوهای حرکات اعتراضی از سری فعالیتهای این بخش از مخالفان ج.ا.است . آنچه که در باره این فعالیتها قابل توجه است منفعل بودن اینان نسبت به حرکات اعتراضی و ایذایی بخشهایی از مردم ایران است ، تا کنون مشاهده نشده است که این افراد که تحت عنوان ” فرشگرد ” ویا افراد پراکنده نظیر ” مصی علینژاد ” ، ” سعید قاسمی نژاد ” ، ” امیر حسین اعتمادی ” فعالیت می کنند توان ایجاد حرکت و یا ایجاد پیوند با حرکات اعتراضی مردم در داخل داشته باشند . همین موضوع عدم ارتباط و ناتوانی از بسیج مردم در اعتراضات سبب شده که اینان عملا به دنبالچه های سیاست خارجی ” آمریکا ” تبدیل شوند و یا مانند بلندگوی تبلیغاتی ادعاها و تبلیغات ” ترامپ ” ، ” برایان هوک ” و ” پمپئو “بر علیه ج.ا. را تکرار کنند.
همانطور که ما بارها گفته بودیم تشدید تحریمها و بحران اقتصادی ناشی از آن ، عملا در جهت مقابله با گسترش حرکات اعتراضی عمل کرده و دیگر از آن حرکات گسترده و میلیونی اقشار متوسط و مرفه و یا حرکات کارگری که در آن آوای ” مرگ بر خامنه ای ” بگوش میرسد خبری نیست ، اقشار متوسط و مرفه در ترس از نابود شدن اندوخته ها و پس اندازهایشان بشدت محافظه کار شده و از حرکات اعتراضی کارگران و زنان و بازنشستگان حمایت نمی کنند ، با افزایش تحریمها وبالارفتن نقش دولت در توزیع کمک ، دادن حتی حقوق روزانه از سوی دولت ، جامعه ایران بشدت ضعیف شده و قدرت خودنمایی در حدایجاد حرکات گسترده اعتراضی را از دست داده است . ” مصی علینژاد ” با دامن زدن به حرکات اعتراضی ” زنان ” آنهم در حد بازنشر ویدیوهایی که خود از فضای مجازی می یابد ، سعی در تحریک طبقه متوسط برای بوجود آوردن ” میدان میلیونی ” برای به چالش کشیدن حاکمیت با الگو گرفتن از حرکات ضد استبدادی در کشورهایی دارد که در آنها انقلاب مخملی صورت گرفته است که تئوریسین این الگو در میان روشنفکران گرد آمده در اطراف ” رضا پهلوی ” فردی بنام ” محسن سازگارا ” است .
اشتباه معتقدین به برپایی انقلاب مخملی در ایران در این موضوع است که بر خلاف آن کشورها ، ایران کشوری ثروتمند ، اختلاف طبقاتی در آن بسیار شدید و تضاد طبقاتی میان اقشار متوسط و مرفه منتقد حکومت و بازار و اقشار سنتی حامی حکومت بسیار شدید و در میان مردم ایران ، اقشار سنتی و حکومت از نظر فرهنگی و اعتقاد به دین اسلام دست بالا را دارند . از سوی دیگر در کشورهایی که در آنها ” انقلاب مخملی ” صورت گرفته است ، حاکمیت و نیروهای نظامی میدانسته اند که در حاکمیت بعد از انقلاب مخملی ، آنان نیز حضور داشته و حذف نخواهند شد اما در ایران ” روحانیت ” ، ” سپاه ” ، بازار و تولید گران خرد داخلی می دانند با نابود شدن ج.ا. آنان نیز بسیاری از امکانات اقتصادی و اجتماعی خود را از دست داده و از صحنه فعالیت و رهبری درا جتماع حذف خواهند شد و بنابراین مقاومت سختی ار خود نشان خواهند دادکه حرکات بوجود آمده توسط اقشار متوسط توان بزیر کشیدن آنان را ندارد . اپوزیسیون ایرانی جمع آمده به دور ” ترامپ ” و ” برایان هوک ” از بازندگان بزرگ این دور از مبارزات مردم ایران خواهند بود چون تمام اعتبار خود را در حمایت و همبستگی با ” ترامپ ” قرار دادند و در صورت عدم انتخاب مجدد ” ترامپ ” اینان نیز انرژی مبارزاتی خود را ازد ست داه و باصطلاح مانند بادکنکی خالی ، پژمرده خواهند شد . سیاستی که اپوزیسیون ” واشنگتن نشین ” در حمایت بی قید وشرط از ” سیاستهای ترامپ ” بر گزیده دقیقا شبیه به سیاست حزب توده در دهه های پیش در تبعیت بی چون و چرا از نیازهای منطقه ای و جهانی ” اتحاد جماهیر شوروی” است ، چنین رویکردهایی ، اپوزیسیون را به دنبالچه بی اختیار مواضع ابر قدرتها تبدیل کرده و این گروهها از داشتن سیاست مبتنی بر دفاع از منافع ملی بازمانده و علیرغم رشد بادکنکی بر گرفته از حمایت کشورهای خارجی مورد اقبال عمومی هم قرار نخواهند گرفت
سفر ” بن سلمان ” به پاکستان :
بنظر میرسد که نقطه ضعف اساسی اتحاد شکل گرفته در میان کشورهای حاشیه خلیج فارس و عربستان سعودی از یک سو و آمریکا و اسراییل از دیگر سو بر علیه ج.ا. اینست که هیچکدام از طرفین این اتحاد حاضر به ایفای نقش نظامی بر علیه ج.ا. نیستند ، اسراییل نمی خواهدخود را درگیر جنگ یا حزب الله در لبنان کند ، لبنانی ها و بخصوص ” شیعیان آن کشور می دانند که عدم حمله اسراییل به کشورشان در گرو وحدت آنان با ج.ا.بوده وج.ا از کشور لبنا ن بعنوان اولین خاکریز حمله به اسراییل درصورت حمله اسراییل به ایران استفاده خواهد کرد، عربستان سعودی و کشورهای خلیج فارس نیز دارای میادین نفتی هستند که در تیررس موشکهای سپاه پاسداران است و دارای نیروی زمینی مجهز در حد جنگ با ایران نیستند ، یکبار دیگر در زمان تشکیل ” ناتوی اسلامی ” که با محوریت عربستان سعودی تشکیل شد ، رییس ستاد ارتش پاکستان ” رحیل شریف ” با تایید وزیر دفاع پاکستان ریاست این نیرویی را که هر گز تشکیل نشد بعهده گرفت .، بنظر میرسد ” بن سلمان ” بر آنست که پاکستان را به ایفای نقش فعالتری در بعهده گرفتن نقش نظامی در اتحاد عربی – آمریکایی – اسراییلی بعهده بگیرد . با این هدف بود که ” بن سلمان ” نزدیک به 2000 زندانی پاکستانی را اززندانهای خود آزاد کرده و بیست میلیارد دلار سرمایه گذاری در ” پاکستان ” را بعهده گرفت . انفجار انتحاری در خاش که منجر به کشته و مجروح شدن 40 نفر از نفرات سپاه پاسداران شد و در پی آن اعلام شد که عوامل انفجار تبعه ” پاکستان ” بوده اند ، واکنش خشم آلود رهبران ” سپاه ” مبنی بر گرفتن انتقام از کشور میزبان گروههای تروریستی ، کشته شدن چند سرباز پاکستانی در مناطق مرزی ایران و پاکستان ، همه و همه بیانگر تلاشی مرموز برای ایجاد تشنج میان دو کشور مذکور است .
پاکستان در عین حال از اینکه ” هندوستان ” بندر چاه بهار را بطور کامل در اختیار گرفته ناراضی است و نزدیکی استراتژیک ایران و هند و طالبان ، بطور طبیعی رهبران پاکستان را در مقابل وحدتهای منطقه ای و بین المللی روبروی ج.ا. قرار می دهد . در شرایط فعلی بنظر نمی رسد که پاکستان هیچگونه تعهدی مبنی بر شرکت در هر عملیات نظامی بر علیه ج.ا. بدهد ، اما بن سلمان جوانی جاه طلب ، ثروتمند و حیله گر است و ممکنست نه الزاما با کمکهای مالی که بشکل تیره و متشنج کردن روابط ایران و پاکستان در این راه تلاش کند .
افشای تلاش ” ترامپ ” برای صدور تجهیزات هسته ای به عربستان سعودی
نمایند گان مجلس آمریکا با انتشار بیانیه و گزارش 24 صفحه ای از تلاشهای ” ترامپ ” برای صدور تجهیزات هسته ای به عربستان سعودی خبر دادند ، باید دید موضع اسراییل در مورد این موضوع حیاتی چیست . کشورهای عربی در آینده ای نه چندان دور دچار تلاطمات سیاسی – اجتماعی خواهند شد و در این کشور ها ممکنست جریانات بنیاد گرای سلفی ، بنیاد گرای لیبرال نظیر ” اخوان المسلمین ” و یا اتحادی از این دو گروه در راس قدرت قرار گیرند . ” ترامپ ” که عموما به مسائل مهم جهانی نه از بعد “ژئوپولیتیک ” که از منظر اقتصادی و گاها نفع اقتصادی فردی و خانوادگی نگاه می کند به احتمال تغییرات و تلاطمات سیاسی – اجتماعی در این کشورها که می توان گفت بر روی آتشفشانی از نارضایتی نشسته اند ، توجه نکرده و چنانچه انتقال فراوری های هسته ای به عربستان که می تواند بعدا درمقاصد نظامی از آن استفاده شود ،صورت گیرد منطقه پر آشوب خاورمیانه راوارد دورتازه ای از رقابتهای هسته ای خواهد کرد .
جریان ” مقتدی صدر” در پارلمان عراق خواستار خروج نیروهای خارجی از خا ک این کشور شد
مقتدی صدر از نمایندگان پارلمان عراق خواست خروج نیروهای ایران، ترکیە و ایتالیا را باهم تصویب کنند.بە گفتهی منابع وابسته بە جریان صدر، اعضای ائتلاف الفتح و سائرون نیز خواستار مطرح کردن خروج نیروهای آمریکایی در پارلمان شدهاند، اما با مخالفت طرفدار صدر روبرو گردیدەاند. این ائتلاف قوی در پارلمان عراق مشخصا با نام بردن از نیروهای نظامی ج.ا. و ترکیه خواهان خروج این نیروها شد ، اما در مورد نیروهای آمریکایی یاد آور شد که نظامیان امریکایی تا زمانیکه به آموزش و باز سازی ارتش عراق مشغول هستند ، حق دارند در این کشورباقی بمانند .
اگر در طول عمر ” اتحاد جماهیر شوروی ” ضدیت کشورهای اقماری بلوک سوسیالیستی با ” مسکو ” در طول نزدیک به 70 سال اتفاق افتاد ، نیروهای عراقی طرفدار ج.ا بسیار زود به مخالفت با حضور این نیروها برخاسته و نزدیکترین آنها به ج.ا. یعنی مقتدی صدر امروز سردمدار این مخالفت است .
Leave a Reply