سال نو بر همگان مبارک باد به امید سال پر از پیروزی و امید برای ایران و ایرانی

سرمایه‌گذاری‌های ریاض می‌تواند بسیار سریع پس از توافق آغاز شود.

محمد الجدان، وزیر دارایی عربستان سعودی، روز چهارشنبه گفت که پس از توافق آشتی بین دو کشور در هفته گذشته که با میانجیگری چین انجام شد ، سرمایه گذاری عربستان سعودی در ایران ممکن است بسیار سریع انجام شود.
الجدان طی یک مجمع بخش خصوصی صندوق ثروت دولتی عربستان سعودی گفت: فرصت های زیادی برای سرمایه گذاری عربستان در ایران وجود دارد.
وی افزود: «تا زمانی که مفاد هر توافقی رعایت شود، ما مانعی نمی بینیم».
این خبر که ریاض به طور جدی در حال بررسی سرمایه گذاری در ایران است، کشوری که به شدت توسط غرب تحریم شده است، احتمالاً واشنگتن را که از لحاظ تاریخی یکی از نزدیک ترین متحدان پادشاهی است شگفت زده کرده است.
بر اساس بیانیه ای که هر دو طرف منتشر کردند، تهران و ریاض پس از مذاکرات به رهبری چین، هفته گذشته بر از سرگیری روابط دیپلماتیک و بازگشایی سفارتخانه ها ظرف دو ماه توافق کردند.
آنها همچنین متعهد شدند که احترام به حاکمیت دولت ها و عدم مداخله در امور داخلی کشورها را تایید کنند.
این توافق پس از سال ها خصومت متقابل، حملات مشکوک، مداخله داخلی و جنگ های نیابتی در سراسر منطقه، گام مهمی بود.
روابط دیپلماتیک بین دو کشور پس از اعدام روحانی شیعه نمر النمر، منتقد سلطنت سعودی و ده ها تن از حامیانش در سال 2016 در عربستان سعودی تیره شده است.
در پی اعدام نمر، حملات معترضان ایرانی به سفارت عربستان در تهران باعث شد ریاض روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کند.
پس از دهه ها تحریم، اقتصاد ایران به شدت به سرمایه گذاری نیاز دارد. با این حال، تزریق نقدینگی عربستان احتمالاً بستگی به این دارد که هر دو طرف چقدر سریع بتوانند اعتماد را بازسازی کنند.
الجدان با بیان اینکه سرمایه گذاری متقابل در دستور کار است، گفت: ایران همسایه ما است و صدها سال است که بوده و خواهد بود.
تنش ها همچنین با جنگ به رهبری عربستان سعودی علیه شورشیان همسو با ایران در یمن از سال 2015 و کشته شدن صدها حجاج ایرانی در ازدحام جمعیت در مکه در همان سال تشدید شده بود.
دکتر نجاح العتیبی، یک تحلیلگر سیاسی سعودی مستقر در لندن، گفت که اظهارات وزیر دارایی عربستان یک تحول جالب است. او به میدل ایست آی گفت: من فکر می کنم این توافق امیدوارکننده است.
در حالی که دو کشور مسائل حل نشده ای در سراسر منطقه از جمله سوریه، لبنان، یمن و عراق دارند، عتیبی گفت که فراتر از سیاست، همکاری اقتصادی بین دو کشور می تواند شکوفا شود.
وی افزود: اقتصاد ایران و عربستان سعودی می توانند متقابلا از تبادلات اقتصادی بیشتر سود ببرند. ایران می تواند به عربستان سعودی در چشم انداز 2030 کمک کند.
اوتیبی گفت : فرصت های زیادی وجود دارد، چه در زمینه علم، فناوری، ورزش یا فرهنگ. این چیزی است که من فکر می کنم هر دو کشور می توانند از آن سود ببرند.

ایران و عربستان سعودی: بیش از چهار دهه تنش

به عنوان بخشی از توافق حاصل شده در پکن، ایران و عربستان سعودی توافق کردند که قراردادهای همکاری قبلی مانند موافقتنامه همکاری امنیتی از سال 2001 و موافقتنامه عمومی همکاری از سال 1998 که تجارت، اقتصاد، ورزش، فناوری، علم، فرهنگ و جوانان را پوشش می دهند ، نیز احیا خواهند شد.
عتیبی گفت: عربستان سعودی شاهد تحول عظیمی در توسعه اجتماعی است و ایران می تواند چیزهای زیادی از اصلاحاتی که عربستان سعودی به جامعه خود معرفی می کند بیاموزد وکشورها دارای شباهت‌ها یا اشتراکات فرهنگی هستند.
البته موضوع قابل توجه دیگر آمریکا است که بخشی ازمذاکرات نبود و به گفته تحلیلگران، از سرعت وقایع غافلگیر شده است.
عتیبی گفت: از آنجایی که این توافق با میانجیگری چین انجام شده است، ایران ممکن است نتواند از فرصت های اقتصادی با عربستان سعودی به دلیل تحریم های اعمال شده توسط ایالات متحده به طور کامل بهره مند شود. وی افزود که ممکن است ایالات متحده مایل به حذف همه این تحریم ها نباشد.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Start here

%d bloggers like this: