به وبلاگ کاوه فرزند ملت خوش آمدید
“سپاه پاسداران ” خود پیش برنده ایران بسوی ” سکولاریزم ” خواهد بود !
سایت خبری “International policy digest “ ماه گذشته مقاله ای تحت عنوان ” رییس حمهور بعدی ایران یک نظامی است ” منتشر کرد . این مقاله مطابق معمول نگرش تحلیلگران اروپایی و آمریکایی ، نگاهی از بیرون به این موضوع و پیامد های آن دارد . و نتوانسته است به تاثیرات چنبن انتخاب محتملی بر عرصه سیاست داخلی در ایران و روابط بین المللی حکومت اسلامی بپردازد . بر آن شدم تا درباره پیامدهای “نامزدی احتمالی قاسم سلیمانی “برای پست جمهوری اسلامی مقاله ای بنویسم که این مقاله در پی می آید . البته نوشته من ، بطور همه جانبه به موضوع نپرداخته است . تاثیر چنین انتخابی بر موضع استراتژیک حکومت اسلامی ، موضع ایالات متحده و اروپا ، موضع جناح موسوم به دلواپسان و احمدی نژادی ها ، سیاست های خارجی و داخلی حکومت اسلامی در صورت انتخاب شدن ” سلیمانی به ریاست جمهوری ایران و …..از موضوعاتی است که باید به آن کاملتر پرداخته شود .و در این نوشته به صورت گذرا امده است اما این مسانل می تواند درصورت درخواست مخاطبان مقاله در شماره های بعدی همین مقاله ادامه پیدا کند .
نامزدی “قاسم سلیمانی ” برای “ریاست جمهوری ” 96 : شانس بزرگ ملت ایران و اپوزیسیون .
مدتی است که زمزمه کاندیداتوری “قاسم سلیمانی ” برای انتخابات ریاست جمهور ی سال1396 ، شنیده می شود .
این شا یعه ها زمانی قوت گرفت که ” سلیمانی ” در اردیبهشت ماه سال جاری در جلسه اصولگرایان مجلس شو.رای اسلامی موسوم به فراکسیون ” رهروان ولایت ” شرکت کرده و همراه با خود شائبه اینکه شرکت در این جلسه ، آغازی بر سیاسی تر نمودن چهره ” سلیما نی ” باشد را دامن زد .
در اخبار می خوانیم که اصولگرا یان اینکه ممکنست وی نامزد پبشنهادی آنها برای انتخابت 96 باشد را شدیدا انکار می کنند از جمله ” محمدرضا باهنر، رییس جبهه پیروان خط امام و رهبری در گفتوگو با آنا، درباره اینكه «آیا اخبار مربوط به كاندیداتوری سردار قاسم سلیمانی برای انتخابات ریاستجمهوری سال ٩٦ صحت دارد و آیا ایشان گزینه اصولگرایان است یا خیر؟» اظهار كرد: سردار سلیمانی در نشست فراكسیون ولایت حضور داشته است، اما وی كاندیدای اصولگرایان در انتخابات ریاستجمهوری سال آینده نیست.
در مقابل ،” سلیمانی ” خود در واکنش به این شایعه گفته است که وی فراتر از دسته بندی ها و حزب بازی های معمول میان سیاستمداران اسلامی است و نمی خواهد رنگ هیچ جناحی را به خود بگیرد ، غا فل از اینکه اولا خامنه ای نیز همیشه خود را ” بیطرف” می نامد و اگر بیطرفی وی مانند بیطرفی ” خامنه ای ” باشد ، یعنی اینکه ایشان بشدت ” راست ” و ” اصولگرا ” و طرفدار برادران ” خود سر ” و چماق بدست و سرکوبگر دانشجو و معلم و کارگر حق طلب خواهد بود . اما طبیعتا خامنه ای و سپاه بشدت بر دادن چهره ملی و بیطرف و فوق جناحی بودن وی تاکید خواهند کرد و بر روی این مسئله مانور خواهند داد .
ترس اصلاح طلبان و خوش بینی طبقه متوسط نسبت به انتخاب احتمالی ” سلیمانی “
در حال حاضر هم ” حزب اللهی های پودر و ماتیکی و آغشته به عطر و ادکلن” مانند ، ” بهنوش بختیاری ” ، ” پوریا پر سرخ” ، ” الهام حمیدیان ” ، : جواد رضویان ” ، ” بهاره افشاری ” و ….بشدت کشته و مرده “سردار” بوده و در صورت کاندایدا توری وی ، نقش مهمی در جلب طبقه متوسط به تنور انتخابات خواهند داشت . طبقه متوسط ایران که بشدت طرفدار تثبیت اوضاع و بر آورده شدن خواسته هایش در چهار چوب حفظ و اصلاح نظام است و برای فرار از انقلابی دیگر هر از چند گاه به جناحی از حکومت اسلامی دخیل می بندد می رود تا دور جدیدی را در رای دادن به ” قاسم سلیمانی ” تجربه کند .
اما می دانیم که اگر این چنین چیزی صورت واقعیت بخود بگیرد و ” قاسم سلیمانی ” کاندید این مقام شود ، در حقیقت هم برای خود اصولگرایان و قاسم سلیما نی و نظام در کلیت آن بهتر است که اصولگرایان و حتی ” خامنه ای ” از وی حمایت نکنند و این ” سردار سپاهی با ان ظاهر روحانی که بیشتر به یک آخوند پاگون دار شبیه است با چراغ خاموش حرکت کند ، چون تجربه انتخابات اخیر مجلس نشان داد که بیت و اصولگرایان از هر کس حمایت کنند ، آن فرد را چنان بزمبن گرم می زنند که وی حداقل 30 تا 40 در صد آرا را ازدست خواهد داد .
از سوی دیگر ” اصلاح طلبان ” نیز از ” کاندیداتوری قاسم سلیمانی در هراس هستند ، چون نه تنها در ایران که در همه جهان و نه تنها ” سلیمانی ” که هر فرد خواننده ، ورزشکار ، هنر پیشه و نظامی هایی که در جریانات و بند وبست های سیاسی شرکت نداشته اند در انتخا بات ها شرکت کنند عموما کسی با آنها یارای رقابت ندارد و این بخاطر اینستکه این تیپ های شخصیتی دارای محبوبیت توده ای در سطح گسترده عمومی بوده و براحتی رای اکثریت رای دهنده کم سواد و حاشیه نشین و کارگران غیر متخصص را جلب خواهند کرد . از سوی دیگر اصلاح طلبان احساس می کنند که حضور ” سردار ” در پهنه سیاست ، بسیاری از هوادارنشان از طبقه متوسط را بسوی خود جلب کرده و اینا ن در چهره ” سلیمانی ” ابتدا رقیب و در صورت انتخاب شدن وی دشمنی قوی را می بینند!!.
شاید یاداشت ” حسام الدین اشنا ” اصلاح طلب مشاور حسن روحانی نیز در هراس از این رودرویی است که نوشت : بهتر است سردار ” سلیمانی ” را مانند ” قالیباف ” و ” محسن رضایی ” وارد تنگنا های سیاسی نکنیم .( نقل به مضمون) .
از سوی دیگر ” سپاه ” نیز دشمن قسم خورده ” اصلاح طلبان” بوده و میان این دو نیر نمی تواند وحدتی متصور باشد جز اینکه ” سپاه ” در مواردی برای اینکه بتواند طبقه متوسط را با خود همراه کند با بعضی عناصر اصلاح طلب ، نرد عشق ببازد و دست مر حمتی بر سر آ نان بکشد
اگر اراده فرماندهی سپاه پاسداران بر این قرار بگیرد که ” سلیمانی ” نامزد مقام ریاست جمهوری شود ( چون وی یک نظامی است و باید فرمان دوائر عالیه نظامی خود را اطاعت کند ) ، شورای نگهبان هیچ هراسی از کاندیداتوری مجدد ” حسن روحانی ” نخواهد داشت و مجبور به رد صلاحیت وی هم نخواهد بود و اتفاقا تنور انتخابات هم بسیار گرم می شود . ، ” خامنه ای نیز که در پی بی وفایی فرزند و بر کشیده خود ” احمدی نژاد ” اکنون دیگر از میان اصولگرایان سیاسی به دو چشم خود هم اعتماد ندا رد ، از سپاهی ها خیالش راحتتر است ، چون سپاهی ها نه فرزند نظام که بخشی از نطام هستند و در عین حال اینان حداقل هیجگاه ادعای ارتباط با امام زمان و ار تباط از کانال خاص با مراجع قم را نخواهند دااشت . قطب اساسی قدرت در ایران یعنی ” سپاه که صاحب امکان ” اسلحه ” ، ” قدرت مالی “، و ” اقتدار سازمانی ” است نیز با این انتخاب موافق است اما خامنه ای باید مغز خر خورده باشد که از چنین انتخابی حمایت کند ،در عین حال مگر خامنه ای راه دیگر ی هم دارد ؟ هر چند که بیت و اصولگرایان ، بجز ” ولایتی ” چهره ای که آبرو باخته نباشد ندارند که بتوانند در مقابل ” حسن روحانی ” از وی حمایت کنند . اما اگر رای ” خامنه ای بر ” ولایتی ” باشد ، آنگاه احتمال پیروزی ” روحانی ” بر ولایتی بسیار زیاد است .
چرا کاندیداتوری ” سلیما نی ” برای انتخابات 96 شانس بزرگی برای اپوزیسیون است .
می دانیم که تا کنون و در نظام اسلامی هر کس که این کرسی را اشغال کره است ، از همان فردای انتخابات با ” ولایت فقیه ” وارد در گیری شده است که سر انجام آن به بی آبرو کردن مقام ریاست جمهوری اسلامی و فرستادن رئیس جمهور به پارکینگ اسقا طی های نظا م یعنی مجمع تشخیص مصلحت شده است و در مورد ” خاتمی ” هم که منجر به حدف کامل وی از عرصه سیاست شده است . ا نتخاب احتمالی ” قاسم سلیمانی ” به مقام ” ریاست جمهوری ” نیز از این قاعده مستثنی نیست با این فرق که در این مورد ” خامنه ای ” با حریف قدری به نام ” سپاه پاسداران ” روبرو است و هر گونه درگیری میان این دو مولفه اصلی قدرت در ایران به تضعیف کل نظام منجر خواهد شد همانطور که گفتیم ” سپاه” بخشی از نظام است و تضاد اجتناب نا پذیر میان رئیس جمهور احتمالی “سلیمانی ” و ” خامنه ای ” آغازی بر تضاد پایان ناپذیر میان این دو خواهد بود .
“سپاه پاسداران ” خود پیش برنده ایران بسوی ” سکولاریزم ” خواهد بود !
، در چنین حالتی ” سلیمانی” یا همان ” فرماندهی سیا سی سپاه ” تا مرگ ” خامنه ای ” کژدار و مریض با ” بیت ” و ” روحانیت ” سرخواهد کرد و با ” مرگ خامنه ای ” به طرف انتخاب یک ” فقیه ” کم خطر برای فرمانروایی سپاه بر کشور از نوع ” لاریجانی ” پیش خواهد رفت ، در چنین چار چوبی ، روحانیت قدرت اقتصادی و اجتماعی خود را حفظ خواهد کرد اما قدر قدرتی این نهاد بشدت ارتجاعی ، از سپهر سیاست در ایران آهسته آهسته رنگ خواهد باخت و در این حالت از آنجاییکه ” سپاه ” حمایت مرکز و قلعه ارتجاع روحانیت را که حود مرکز ایده پردازی و ایدئلوزی سازی نظام است را ازدست خواهد داد ، نظام بشدت ضربه پذیر شده و قدرت جذب ازتجاعی ترین اقشار توده های ایران و کشور های مناطق شیعه نشین د ر منطقه را از دست خواهد داد . در صورت مقاومت روحانیت در مقابل چنین پروسه ای ، شاهد رشدتضاد های بنیان کن در درون حکومت اسلامی خواهیم بود که در هر دوصورت با تضعیف نظام و رشد گرایشات ” سکولار ” یعنی حذف روحانیت از نهاد های سیاسی کشور روبرو یوده و مردم ایران واپوزیسیون می توانند بر پهنه رشد این تضادها قدرت مانورد هی خود را برای سرنگونی ” نظام اسلامی ” افزایش دهند .
البته این تحلیل بر مبنای داده ها یی که اکنون در صحنه سیاسی ایران و جهان مطرح است می تواند واقعبینانه باشد ، و باید دید در کشوری مانند ایران که یک تحلیلگر هیج داده مسلم و تایید شده آماری را برای پیش بینی گرایشات رفتاری و انتخاباتی مردم در دست ندارد ، زیر پوست روابط بشدت متغیر اجتماعی در ایران چه می گذرد و بقول معروف این سیب تا پایین بیفتد هزار چرخ خواهد خورد.
هر چند که دقیقترین پیش بینی های علمی نیر مدعی نیستند که تئوری و تشخیص اشان تا ابد واقعی است و می گویند این ادعا و این تئوری مدعی است تا کنون بیان کننده واقعیت بوده و ممکن است در آینده ای نزدیک چنان کشفیاتی صورت پذیرد که همین فردا ، پای فشردن بر تئوری علمی امروز ، از دانشمند دیروز “محکم جاهلی “در امروز بسازد.
****************************************************************
آنان که » پارلمان عراق را اشغال کردند سربازان «قاسم سلیمانی » بودند .
سپاه اجازه دخالت در سیاست را از » خمینی » نگرفت ، قدرت سپاه از » لوله تفنگ » بر می خیزد !
Leave a Reply