در چند هفته گذشته تبلیغات هراس افکنی و جنگ بر علیه ج.ا. فضای رسانه ای و دیپلماتیک را در خود گرفته بود ! دونالد ترامپ تا همین دیروز 2019/05/27- 1398/03/06 که در آن نه تنها احتمال حمله نظامی به ایران را نفی کرد که به تائید حکام فعلی ایران پرداخت و حتی بعد از ملاقات ” مایک پمپئو ” با ” ولادیمیر پوتین ” که در آن از نداشتن قصد حمله نظامی به ایران سخن گفته بود ، بازهم با فرستادن تجهیزات نظامی به منطقه خلیج فارس به تبلیغات جنگ دامن میزد .
برای مردم ایران در این چند ماه امکان بسیار خوبی فراهم شد تا بتواند دشمنان و دوستان خود را شناخته و بداند چه کسانی حتی بقیمت نابودی ایران و ایرانی ، تخریب وسیع مملکت و کشته شدن میلیونها انسان و بپا شدن جنگهای منطقه ای از برپا شدن جنگ حمایت می کرد . بسیار روشن و واضح بود که دوستان ودشمنان ایران را می شد در دو صف اصلی قرارداد کسانیکه به اشکال مختلف و با چشمداشت به احتمال و نه قطعیت سرنگونی ج.ا. با تبلیغات جنگ همراهی و حتی از برپایی آن حمایت می کردند را بسیاری ازما ایرانیان می توانستیم در صف دشمنان ملت ایران قرار دهیم و هرنیرویی بگذار هر چند غیر موثر از برپا شدن چنین جنگی جلوگیری کرد و یا با آن همراه نشد البته می توان از دوستان ملت ایران بحساب آورد .
ممکنست بگویید که دولتمردان خونریز وبحران آفرین حاکم نیز در پی جلوگیری از برپایی جنگ بودند ، آیا آنان دوستان ملت ایران هستند ، در این مورد لازم بتذکر است که که همه مشکلات کشور اساسا از آنها سرچشمه می گیرد و آنان نیز خود یک سوی بوجود آمدن بحران کنونی هستند و اگر هم تلاشی در پی جلوگیری از برپایی جنگ بکنند صرفا برای حفظ حکومت اسلامی و نه دفاع از ملت ایران است و این حقیقت را در تمامی حکومتداری چهل ساله آنان می توان دید که مجال بحث آن در این مقال نمی گنجد
باور نکردنی است اما بودند و هستند ایرانیانی که با شرمندگی واما و اگر از حمله نظامی آمریکا به ایران حمایت کردند که در این مقاله در باره آنها نوشته ام .
” بنیامین نتانیاهو مستقیما همراهی با حنگ بر علیه ایران را رد کرد .
نخست وزیر دولت اسرائیل که به مرد آهنین بر علیه ج.ا. معروف است بنحو غیر منتظره ای به گزارش سایت رادیو فردا “نتانیاهو در نشست چهارشنبه گذشته کابینهاش با شرکت سران نهادهای اطلاعاتی و فرماندهان ارتش، تاکید کرد که پای اسرائیل باید از این بحران دور بماند و کشورش در آن مستقیم دخالت نکند، و نیز گفته تمام تلاش خود را به کار خواهد برد تا تنشها به منطقه خلیج فارس کشیده نشود.” از همراهی با تبلیغات جنگ بر علیه ایران سرباز زد
باید دید در شرایطی که تمامی کشورهای عرب منطقه به شکل مستقیم و غیر مستقیم از حمله آمریکا به ” ایران ” دفاع می کردند چرا اسرائیل با این حمله همراهی نکرد و این در حالی بود که ” دن شاپیرو ” سفیر پیشین ایالات متحده آمریکا در اسرائیل ، روز جمعه 1397/02/20در مصاحبه با یک رادیوی اسرائیلی گفت که ” آمریکا به اسرائیل برای حمله نظامی به ایران چراغ سبز نشان داده است “
بنظر نمیرسد اگر اسرائیل قصد حمله نظامی به ج.ا. و ایران را داشت بخاطر ترس از حمله انتقامجویانه ” حزب الله لبنان ” به این کشور ، از قصد خود منصرف می شد ، چه اینکه اسرائیل در سوریه بیش از هزار هدف ” سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ” را طی عملیات های مختلف مورد حمله قرار داده و در این راه حتی در دو مورد به بحران روابط با ” روسیه ” هم تن داده است .
عدم تمایل ” بنیامین نتانیاهو ” برای عدم مداخله در جنگ احتمالی اعراب و آمریکا با ایران ، قطعا دهها دلیل دارد و ما بر انیم که در این نوشته چند مورد را که بنظر میرسد برای اسرائیل اهمیت اساسی دارد را مورد بررسی قرار دهیم
- اسرائیل می داند که در میان مخالفان ج.ا. و حتی بعنوان فرهنگ عمومی در میان بخش وسیعی از مردم ایران ، ضدیت با کشورهای عربی و بخصوص ” عربستان سعودی ” به بخشی از هویت ملی ما ایرانیان تبدیل شده است ، ” ” بنیامین نتانیاهو ” که علیرغم مواضع افراطی دفاع از منافع کشورش ، سیاستمداری بشدت واقعگرا است نمی خواست در زمانی که مردم ایران خود را در واهمه از براه افتادن جنگ در کشورشان می دانند با اعراب که بعنوان مدافعان اصلی این جنگ شناخته می شوند همراه شود .
- ” سیاستمداران و استراتژیست های اسراائیلی در چشم انداز خاورمیانه ای را می بینند که در آن دولتهای فعلی عرب جای خود را به دولتهای بر آمده از ” بهار عربی ” که اکنون ” آتش زیر خاکستر ” است داده و طبعیعتا در چنان دولتهایی ” پان اسلامیزم سنی ” که ضد یهودی و ضد ” فارس ” خواهد بود گسترش خواهد یافت ، با چنین نگرشی و در چنان فضای ژئوپولیتیکی مفروضی ” اسرائیل ” و ” ایران حتی در د وره حیات ج.ا. متحد طبیعی یکدیگر خواهند بود ، اسرائیل می داند که هر کشوری در حمله نظامی به ایران مشارکت کند و یا آنرا رهبری کند تا چند دهه شانس خود را برای دوستی با ملت ایران از دست خواهد داد .
- مردم ایران اکنون در منطقه و فراتر از تبلیغات و اعمال فشار حکومت برای اجرای مناسک و برپا داشتن شعائر دینی ، خود از عرفی و غیر دینی ترین مردم منطقه هستند ، این حقیقت را نیز ” قاسم سلیمانی ” بزبان آورده و گفته بود که ” بر بالای سر دمشق که پرواز می کنید فضای معنوی را با نگاه کردن به شهر حس می کنید ، اما با پرواز بر فراز تهران چنین احساسی ندارید ” .بسیاری از تحلیلگران معتقدند که ایرانیان با سرعت بسیار بسوی پایه ریزی یک نظام سکولار و لائیک و حذف روحانیت از صحنه سیاست و حتی اجتماع گام بر می دارند ، مردمی متجدد ، تحصیلکرده و نسبت به همسایه های اطراف خود بسیار مترقی ، طبیعی است که سیاستمداران اسرائیل در چشم انداز زمینه نزدیکی بیشتری بین کشور خود و ایران نسبت به نزدیکی با اعراب می بیننند و نخواهند این آینده را بخطر بیندازند .
Leave a Reply