قبلا در نوشته ای گفته بودیم که تشنج آفرینی های ج.ا. نه از سرقدرت که بسیار شبیه به اعمال قدرت تروریستی انتحاری است که ضامن انفجار کوله پشتی ” انتحاری” را در دست می فشارد با چنین نگرشی است که می توان گفت ج.ا.امنیت کشور، منطقه ، مردم خود وبخشهایی از جهان را به گروگان گرفته است . نا گفته پیداست نیرویی که خود را در معرض نابودی می بیند دست به قمار هیچ یا همه چیز میزند و روحانیت حاکم بر ایران و اقشار سنتی حامی این رژیم دقیقا خود را در چنین وضعیتی می بینند . ج.ا. وبنیاد گرایان حامی اش در کشور و منطقه ،میدانند که فرصت طلایی حاکم بودن بر کشور ثروتمندی چون ایران هیچگاه دیگر تکرار نخواهد شد واگر این موضع قدرت را از دست بدهند باید آماده حذف شدن از معادلات اجتماعی هم باشند . روحانیت شیعه در لبنان نیز در سودای قبضه کامل قدرت به دامن “سید علی خامنه ای ” چنگ زده ودر این راه ثروت بیکران ملت ایران از سوی ج.ا. در اختیار ” سید حسن نصرالله ” قرار گرفته است .
برای انجام هر عمل ماجراجویانه که ریسک از دست دادن همه امکانات را در خود دارد ، دو عامل انگیزه و امکانات نقش اساسی بازی می کنند . ابتداانگیزه های ” خامنه ای ” و ” سپاه ” را در سیاستهای اخیرشان بیشتر بشکافیم .
انگیزه ” خامنه ای ” درماجراجویی های اخیر در مقابله جویی های خود با آمریکا در ماجرای سقوط ” پهپاد ” و اخیرا ” توقیف نفتکشها ” ، ترس از سقوط است و نه ” چنگ اندازی به منابع بیشتر قدرت “! بهترین دلیل هم اینستکه که این اقدامات نه از سر قدرت که از سر ضعف است . اینکه ج.ا. در حالی به این اقدامات دست میزند که اقتصاد کشور ورشکسته ، ایران اسلامی توان صادرات نفت ودریافت بهای نفت صادراتی خود را ندارد ، نقدینگی در داخل کشور بیش از هزار و ۷۶۴ هزار میلیارد تومان است که بیش از هفتاد درصد آن در اختیار یک درصد جمعیت کشور است ، میزان بدهی های دولت روحانی که خبری محرمانه است از سیصد تا هفتصد هزارمیلیارد تومان تخمین زده می شود که وی زمانی به قدرت رسید که این بدهی فقط دویست هزار میلیارد تومان بود
بیکاری و تورم و اختلاس و فقر و فحشا بیداد می کند ، بگفته ” حسن شریعتمداری ” منابع غالب ۱۸ صندوق بازنشستگی کشور از محل بودجۀ عمومی تأمین می شود که این مسئله ای چالش آفرین است و دولت پنجا ه و پنج در صد منابع نفتی را صرف پرداخت حقوق بازنشستگان می کند “همه اینها را نه صرفا از سر بیان ناکار آمدی های نظام اسلامی حاکم بر کشورکه اکنون دیگر چنین اخباری را بر سر هر خیابان جار میزنند ، که برای این گفتیم که نشان دهیم ج.ا. در بدترین شرایط اقتصادی و اجتماعی دست به ماجراجویی و ایجاد درگیری در داخل و خارج میزند و این خود بهترین دلیل استکه حکومت اسلامی خود را در خطر زوال دیده و طبیعی است که مانند گربه ای بدام افتاده در گوشه ای ، هر حرکت مخالف را تهدیدی برای حیات خود تلقی کند و دریافت این نکته از آن جهت اهمیت دارد که تلاشهای یک نیرو برای جلوگیری از نابودی خود که از سر ضعف و استیصال است همراه باخود خطر سقوط را دارد که می تواند به از دست دادن همه امکانات تبدیل شود که ما را از اینکه ج.ا. سقوط کند باکی نیست اما خطر اینستکه سقوط ج.ا. بعنوان نظام سیاسی حاکم بر کشور ، می تواند تبعات خطرناکی مانند از هم گسیحتگی و شورش و جنگ داخلی و حمله خارجی را بدنبال داشته باشد و درست در این نقطه است که اپوزیسیون ج.ا. و کشورهای خارجی مخالف این نظام هر کدام بدلایل خود مجبور به مماشات و تحمل این نظام شده و بدنبال پیدا کردن فرمولهایی برای سقوط نظام با دادن کمترین هزینه و بیشترین سود برای خود هستند و بازهم در این نقطه است که ج.ا. با دیدن اینکه مخالفین داخلی و خارجی اش حاضر به پذیرش ریسک سقوط نظام به هر قیمت نیستند ، شروع به سوء استفاده ازاین شرایط در راه ادامه حیات خود می کند .
ج.ا. از کدام شرایط برای حفظ خودسوء استفاده می کند ؟ :
قبل از هر چیز باید این نکته را یاد آور شد که ج.ا. برای ادامه حیات خود دارای هیچ امکانات سازنده ای که بتواند با ساختن و آبادی حیات خود را تضمین کند نیست ، زمانی می توانستیم از داشتن امکانات صحبت کنیم که این نظام توان حل کردن مشکلات اساسی اقتصادی – اجتماعی را داشت اما ج.ا نمی تواند از اقتصاد نفتی عبور کند ، نمی تواند بحران نقدینگی ، ورشکستگی صندوق های بازنشستگی ، بحران نابودی تولیدات داخلی و وابستگی به واردات ، بحران نابودشدن مغازه دار را در مقابل ایجاد مراکز بزرگ خرید حل کند و طبیعتا بخاطر همین ناتوانی هاست که لنگان و افتان و خیزان در پی سو ء استفاده از یکسری کمبودها و خلاء های ایجاد شده در داخل و نظام بین الملل است و در این مورد هم بسیار قوی عمل می کند .
داخل کشور :
1-فقدان گروههای سیاسی ، اجتماعی و صنفی مبارزبدلایل زیر :
- بیش از نود درصد کارگران که جزو اقشار ناراصی هستند در کارگاههای زیر ده نفر تقسیم شده و دارای قراردادهای موقت ، سفید امضا بوده و امکان سازماندهی و بوجود آوردن حرکات بزرگ اعتصابی در میان آنان بسیار مشکل است ، اقشار و طبقات ضعیف و گرسنه معمولا تن به سازماندهی و حرکات سیاسی نمی دهند ، غم نان چنان آنانرا در خود مچاله می کند که بیش از هر چیز تلاش برای بقا آنان را در خود گرفته است .
- اقشا ر متوسط ، وکلا ، پزشکان و کارمندان عالیرتبه وزارتخانه ها و شرکتهای خصوصی که کمتر از گروه اول با مشکلات اقتصادی روبرو هستند اما به شکلی از اشکال دارای امکان بهره برداری از شرایط بد اقتصادی مانند خرید سهام شرکتهای نیمه دولتی ، خرید دلار و طلا برخوردار بوده و عملا توان حفظ دارایی ها و مایملک خود را در مقابل تورم و پایین آمدن ارزش پول ملی دارند و به نوعی و در درجات مختلف در درآمدهای رژیم شریک شده اند و این شراکت به تمایل آنان در حمایت از اصلاح طلبان خود را نشان می دهد . مبارزه این دست از ایرانیان با ج.ا. سطحی و با اولین برخورد از سوی ارگانهای سرکوب رسما و علنا در هراس از زندان و سرکوب ، معذرت خواهی کرده و در ازای آن بعنوان پاداش، مفاتیح و کتب دینی جایزه میگیرند ( ماجرای معذرت خواهی مسافر تاکسی اسنپ از بسیجی سعید عابد – ماجرای عدم حمایت حرکت دختران خیابان انقلاب از سوی قاطبه زنان ساکن تهران و شهرهای بزرگ )
- اقشار سنتی هیچ امیدی به بهتر شدن اوضاع خود درفردای سقوط نظام برای خود نمی بینند ، سهل است که از نظر فرهنگی ج.ا. را بهترین مدافع ارزشهای دینی وفرهنگی خود میدانند .
اوضاع بین المللی و خارج از کشور
- آمریکا بعنوان قدرت تاثیر گذاربین المللی حاضر در منطقه به مانند گذشته از انگیزه کافی برای حضور و دخالت در مناقشات نظامی در منطقه بر خوردار نیست .این موضوع را” باراک اوباما ” در سال 2014 و” دونالد ترامپ ” اخیرا بوضوح اعلام کرده اند . از یاد نبریم که ” رییس جمهور فعلی آمریکآ دونالد ترامپ ” بدلایلی نامعلوم در سیاستگذاری های خود بشدت تحت تاثیر ” ولادیمیر پوتین ” و ” نتانیاهو ” است و این دو به دلایلی که می آید خواهان حذف ج.ا. از معادلات قدرت در منطقه نیستند !
- اروپا و چین و روسیه هیچکدام خواهان سقوط ج.ا. و قدر قدرتی آمریکا در ایران نیستند چون سقوط ج.ا. در شرایط فعلی را به معنای بر سر کار آمدن اپوزیسیون بشدت غربگرایی می دانند که کلید طلایی حکمرانی بر ایران را بدست سیاستمداران ضد روسیه وچین و اروپا در آمریکا خواهد داد .
- روسیه در حذف ج.ا. ،قدرت گیری مطلق ” عربستان سعودی ” و بسط و گسترش بنیاد گرایی سنی – وهابی رادر جغرافیای سیاسی جهان اسلام و منطقه می بیند که این خود خطری اصلی برای به چالش کشانده شدن حضور مطلق این کشور در آسیای میانه ، قفقاز ( بخش مسلمان نشین ) و تاتارستان است . روسیه در انتخاب میان اسلام سنی و شیعه گزینه تقویت اسلام شیعه را برگزیده است .
- اسرائیل نیز نگرش مثبتی به قدرقدرتی عربستان در دنیای اسلام ندارد ، قدر قدرتی عربستان سعودی در جهان اسلام خطر تقویت پان عربسیم و و تبدیل شدن آن به پان اسلامیسم به محوریت ترکیه وقطر را در خود دارد و اسرائیل تن به چنین ریسکی نخواهد داد.از یاد نبریم که بریتانیا دقیقا بخاطر به چالش کشاندن خلافت عثمانی بعنوان یک نیروی تعیین کننده در جهان ، مبادرت به کمک در بوجود آمدن یک کشور ” شیعه ” در زمان “صفویه” کرد ، مفهوم آخوند انگلیسی در ادبیات سیاسی ایرانیان دقیقا منشاء در این واقعیت تاریخی دارد .
نتیجه گیری : با توجه به اینکه ج .ا. امکان حل هیچکدام از معضلات اساسی اقتصادی ، سیاسی و اجتماعی را ندارد. در چشم انداز کوتاه مدت و تا مرگ خامنه ای به سیاست فعلی حرکات ایذایی واستفاده از خلاء قدرت در منطقه وسرکوب در داخل کشور ادامه داده و سعی در حفظ حالت صلح مسلح با آمریکا با چشمداشت داشتن حمایت روسیه را خواهد داشت اما زمینه مذاکره مستقیم با آمریکا بسیار کم و در صورت اجباراز طریق دولت روحانی و به صورت پرداخت کمترین هزینه برای شعارهای انقلابی انجام خواهد شد . عوامل بین المللی دخیل در شرایطی که ج.ا. را قادر به سوء استفاده از آنها به نفع خود می کند به سادگی قابل تغییر نیستند و چشم انداز عبور بدون هزینه از این بحران برای رژیم بسیار کم است .
تنها عاملی که توان به چالش کشاندن نظام ظالم و خونریز اسلامی را دارد حرکات اعتراضی کارگران و دانشجویان و حاشیه نشینان شهری است که رژیم با تمام توان سعی در به انحراف بردن چنین حرکاتی را هم دارد که در نوشته ای دیگر به آن خواهیم پرداخت .
Leave a Reply